Re: Náhrada za ztrátu na výdělku z pojiš
Ano, budete mít povinnost podat daňové přiznání. Pojišťovna vám do 15.2. pošle potvrzení o zdanitelných příjmech. Bolestné do daňového přiznání nepatří.
Re: Náhrada za ztrátu na výdělku z pojiš
Paní Jasná, prosím Vás, četla jsem Váš příspěvek a stejný případ mám já v roce 2017, příjem od pojišťovny za náhradu za ztrátu na výdělku po dobu pracovní neschopnosti je brán jako příjem ze závislé činnosti a nebo jako ostatní příjmy? Abych správně vyplnila daňové přiznání za rok 2017? A potom se chci ještě zeptat, zda do přiznání patří i vedlejší náklady obdržené mnou za toto ve výši 300 Kč? Bolestné jste psala, že se nemusí přiznávat. Děkuji předem za odpověď. Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 1. 2017 9:14
Dobrý den,v r.2015 jsem měla úraz.V r.2016 jsem od pojišťovny dostala pojistné plnění kde je vyčíslena i náhrada za ztrátu na výdělku z HPP i z DPP.Musím tuto náhradu za ztrátu na výdělku zdanit a pokud ano jaké mám vyplnit daňové přiznání:
1)zjednodušené vzor č.1
2)klasické vzor č.23
Musím zdanit i bolestné?
Děkuji