Re: Fa se zálohou-oprava na PDP
Tak mám řešení, prosím, zda by mi někdo mohl potvrdit správnost.
Teď v lednu vystavím ODD k DD k přijaté platbě z dubna a ten uplatním v dodatečném DP za duben. Dále teď v lednu vystavím ODD ke konečné faktuře a až podám řádné DP za prosinec, podám dodatečné za prosinec, kde uplatním ODD. Připadá mi to trochu postavené na hlavu, ale ze všeho co jsem nastudovala mi vychází, že v prosincovém přiznání již nic opravit nemůžu.
Děkuji
Re: Fa se zálohou-oprava na PDP
Vystavíte ODD na zálohu s DUZP dle původního dokladu a podáte dodatečné DPH + následné KH.
Vystavíte ODD s DUZP v prosinci k vyúčtovací faktuře + Fakturu v režimu PDP a obojí dáte do prosince.
Nejlepší by bylo se dohodnout s odběratelem, ať prosincovou fakturu zahodí, tím by Vám odpadl ten ODD a vystavila byste jen fakturu v RPDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
17. 1. 2017 22:50
Dobrý den, prosím o radu, tento problém jsem ještě neřešila. V roce 2016 proběhla záloha (4-2016) a konečná faktura (12-2016) v normálním režimu. Dnes se odběratel ozval s tím, že mělo jít o PDP a že chce fakturu opravit. Jde o neziskovku, která je na něco plátce a na něco není. My jsme plátce.
Jak to nyní opravit? Za prosinec ještě nemám přiznání podané. Účtuji v Pohodě, naťuknete mi jak na to v programu?
Děkuji.