Re: Fa se zálohou-oprava na PDP
Tak mám řešení, prosím, zda by mi někdo mohl potvrdit správnost.
Teď v lednu vystavím ODD k DD k přijaté platbě z dubna a ten uplatním v dodatečném DP za duben. Dále teď v lednu vystavím ODD ke konečné faktuře a až podám řádné DP za prosinec, podám dodatečné za prosinec, kde uplatním ODD. Připadá mi to trochu postavené na hlavu, ale ze všeho co jsem nastudovala mi vychází, že v prosincovém přiznání již nic opravit nemůžu.
Děkuji
Re: Fa se zálohou-oprava na PDP
Vystavíte ODD na zálohu s DUZP dle původního dokladu a podáte dodatečné DPH + následné KH.
Vystavíte ODD s DUZP v prosinci k vyúčtovací faktuře + Fakturu v režimu PDP a obojí dáte do prosince.
Nejlepší by bylo se dohodnout s odběratelem, ať prosincovou fakturu zahodí, tím by Vám odpadl ten ODD a vystavila byste jen fakturu v RPDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 1. 2017 22:50
Dobrý den, prosím o radu, tento problém jsem ještě neřešila. V roce 2016 proběhla záloha (4-2016) a konečná faktura (12-2016) v normálním režimu. Dnes se odběratel ozval s tím, že mělo jít o PDP a že chce fakturu opravit. Jde o neziskovku, která je na něco plátce a na něco není. My jsme plátce.
Jak to nyní opravit? Za prosinec ještě nemám přiznání podané. Účtuji v Pohodě, naťuknete mi jak na to v programu?
Děkuji.