Re: Používání osobního účtu
*** Snad ten účet někoho je - a pokud není můj, jak o něm můžu účtovat? ***
Pro platby na FÚ, OSSZ a zdrav.pojišťovnu používám také svůj soukromý účet (sprožiro). Vedu DE a skoro všechny platby probíhají v hotovosti, výdej a příjem na pokladnu. Jen na úřady posílám platby z účtu. Takže je eviduji také jako výdej z pokladny a výpis zakládám jako doklad, že byly zaplaceny. Do 30.9. jsem byl OSVČ vedlejší činnosti, takže jsem neměl problém s penězi na účtě (chodila mi tam výplata). Teď tam budu muset nějaké prostředky vložit, abych mohl platit úřadům.
Asi to nění úplně OK, ale nic jiného mě nenapadlo a zakládat podnikatelský účet kvůli několika platbám měsíčně se mi nechtělo.
Mám stejný problém. Jednatel s.r.o. platí odvody ze svého soukr. účtu, jedná se o cca 3 platby měsíčně. Sepsala jsem s ním jakousi dohodu o úhradě prostřednictvím jeho účtu a vyplacené částky mu proplácím v hotovosti z pokladny. Vím, že to není ideální, ale doklady jsem dostala zpětně za rok a už s tím nešlo nic dělat. Myslíte, že to projde?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 10. 2005 10:27
Dobrý den, prosím poraďte: s.r.o. používá soukromý účet - nepodnikatelský pro firemní platby i DPH na FÚ (je nahlášen). Mám účtovat soukromé platby jako nedaňové? Bude mi to potom zvyšovat daňový základ. Poraďte prosím jak nato.
Děkuji