Re: Nájemné za leden v prosinci
Nechala bych podle období, ve kterém mám zaevidovaný předpis nájmu. Např. pokud se jedná o listopad 2016, tak plnění je uvedeno v DPH za listopad. Bez ohledu na to, zda bylo zaplaceno v říjnu nebo v prosinci. Neřídila bych se datem zaplacení.
+ ZDPH § 21
(10) ... U nájmu nemovité věci osvobozeného od daně bez nároku na odpočet daně se považuje plnění za uskutečněné nejpozději posledním dnem každého kalendářního roku.
Re: Nájemné za leden v prosinci
Před pár lety nám při místním šetření FÚ doměřil daň při úhradě lednového osvobozeného nájmu v prosinci - vyšel horší koeficient.
Se zdůvodněním, že nájmy uhrazené dříve máme uvést na přiznání už v roce, kdy byly uhrazené. Nevím už ale jaký použili par. a nemám teď čas to hledat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 1. 2017 9:56
Dobrý den, prosím měla bych dotaz. Q plátce DPH, pronájem bytových prostor bez DPH. Ve smlouvě mají, že nájem platí např. v březnu za březen, fa vystavuji jednu za Q. Teď mi jde o to, že od jednoho nájemníka nemám prosinec zaplacený, ale v DPH ho přesto na řádek 50 uvedenu. Ale od jednoho mám pro změnu zaplaceno již za leden v prosinci. Mám i tuto platbu uvést na řádek 50 nebo ne. Předem moc děkuji za radu