Re: Příspěvek na schodišťovou sedačku
podívejte se na § 15 dary : dar lze poskytnout i fyzické osobě – poživateli invalidního důchodu nebo nezletilému dítěti závislému na péči, a to na zdravotnické prostředky, na rehabilitační a kompenzační pomůcky uvedené ve vyhlášce k zákonu č. 182/1991 Sb., kterým se provádí zákon o sociálním zabezpečení, které nehradí zdravotní pojišťovna, a na majetek usnadňující těmto osobám vzdělání a zařazení do zaměstnání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 1. 2017 12:05
Dobrý den, můžete mi prosím, poradit? Tchyně je po operaci- kloubní náhrady obou kolen, nyní ji čeká operace kloubu kyčelního, bydlí v domku, kde je sama a musí chodit do prvního patra po schodech, dole je pouze prádelna a garáž, sháním pro ni úlevu, aby mohla dále v domku fungovat, tedy : tzv. schodišťovou sedačku, ale firma, kterou jsem oslovil, tvrdí, že dostane těžko příspěvek, investice je vysoká, cca 200.000,-Kč. Ona sama má přiznaný invalidní průkaz - nevím přesně, ale pro přednostní vyřízení na úřadech, stání auta pro invalidu apod. Mám firmu, mohl bych jí přispět určitou částkou . Lze to nějak daňově upravit, tzn.jaký paragraf bych mohl použít do účetnictví? Děkuji vám