Re: Příspěvek na schodišťovou sedačku
podívejte se na § 15 dary : dar lze poskytnout i fyzické osobě – poživateli invalidního důchodu nebo nezletilému dítěti závislému na péči, a to na zdravotnické prostředky, na rehabilitační a kompenzační pomůcky uvedené ve vyhlášce k zákonu č. 182/1991 Sb., kterým se provádí zákon o sociálním zabezpečení, které nehradí zdravotní pojišťovna, a na majetek usnadňující těmto osobám vzdělání a zařazení do zaměstnání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 1. 2017 12:05
Dobrý den, můžete mi prosím, poradit? Tchyně je po operaci- kloubní náhrady obou kolen, nyní ji čeká operace kloubu kyčelního, bydlí v domku, kde je sama a musí chodit do prvního patra po schodech, dole je pouze prádelna a garáž, sháním pro ni úlevu, aby mohla dále v domku fungovat, tedy : tzv. schodišťovou sedačku, ale firma, kterou jsem oslovil, tvrdí, že dostane těžko příspěvek, investice je vysoká, cca 200.000,-Kč. Ona sama má přiznaný invalidní průkaz - nevím přesně, ale pro přednostní vyřízení na úřadech, stání auta pro invalidu apod. Mám firmu, mohl bych jí přispět určitou částkou . Lze to nějak daňově upravit, tzn.jaký paragraf bych mohl použít do účetnictví? Děkuji vám