Re: rekvalifikační kurz PERSONALISTIKA
Za 120 - 150 hodin se naučit problematiku personalistiky a mzdového účetnictví - tak to blahopřeji. Ono to v praxi kolikrát vypadá, že si někdo myslí, že si udělá rychlokurs a pak jde účtovat a radit OSVČ apod. Doporučuji Vám - udělejte si kvalitní kurz, ale pak se snažte najít ve svém okolí někoho, kdo by Vám radil (kdo tomu opravdu rozumí, pokud možno s dlouholetou praxí)
Ano, ale z pohledu toho, že musíte zaplatit lektory (kromě vás nejméně 2), je to až až. Když vás lektor bude mít hodně rád, řekne si 3 000 za hodinu. Pokud vám na rekvalifikaci pošle účastníka úřad práce, dá vám za něj zlehka nad 10 000 (za celý kurz). A to jim kafe, pokud jim ho uvaříte, platíte ze svého (občerstvení nemůže být součástí kalkulace ceny). Zájemců už není, co bývalo, není, na koho náklady rozložit.
Chápu, že to není levná záležitost, jen jsem se pozastavila nad tím, že někdo má odvahu jít po tak krátkém zaškolení třeba podnikat a živit se tím. Já bych tu odvahu neměla, ale já jsem z jiné doby - když jsem začínala, tak jsem měla nad sebou dozor. Prostě to tak dřív chodilo, že když někdo začínal, tak měl k sobě někoho, kdo mu radil, kontroloval, aby se zamezilo chybám apod. Dnes je jiná doba. Jen komentuji, nestěžuji si, nevychvaluji.....
Je to tak, mně seděla za sedýnkou 10 let zkušená účetní, pro kterou jsem pracovala a byla jsem za každou její radu a zkušenost vděčná, ona zas byla ráda, že za ní někdo dělá manuální práci..... Pořád mě proháněla po školeních a neustále nutila studovat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 1. 2017 12:22
Dobrý den,
nemáte někdo tip na dobrý rekvalifikační kurz Personalistika, případně Personalistika se základy mezd (pro začátečníka po maturitě na ekonomce) v Praze?
Děkuji