Re: DPP - Průměrný čistý výdělek pro ÚP
Rozhodující je, zda v době,kdy končil PP skončilo i placení DPP, které by muselo být pojištěné důchodově. To zn., příjmy z DPP by musely být vyšší než 10 tis. Průměr počítáte jen z pojištěného období. Rovněž tak na ÚP musíte uvést ,kdy byla období u DPP nepojištěná.
Jestli DPP nebyla vůbec pojištěná, nikam žádný průměr z DPP neuvádíte.
Re: DPP - Průměrný čistý výdělek pro ÚP
Nene ani jednou nepřekročila odměna 10000kč...žádné odvody ZP,SP se na to nevztahují, měl tu i HPP, takže z dohody se mu odváděla 15%daň...za celý pracovní poměr odpracoval na dohodě 18h, z toho 11,5 bylo za rozhodné období (říjen-prosinec). Proto mi je divné, že mi program spočítal i u DPP nějakou cifru
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 1. 2017 14:04
Dobrý den,
měli jsme zaměstnance co dnes končí, pracoval tu na HPP i na DPP.
Vím jak spočítat průměrný čistý výdělek u HPP, ale DPP nevím
Jak zjistím průměrný čistý výdělek u DPP? Našla jsem spoustu postupů o fiktivně době, částce a další,ale nemohu se dopočítat na to co mi počítá program.
smlouva od 1.9.2016 - 18.1.2017, odměna 400kč/hod, 300hod ze zákona na DPP. Zaměstnanec pracoval pouze když bylo třeba takže ne pravidelně...