Re: úroky z úvěru
ano děkuji, výdaje procentuelní neuplatňuji a jaký je prosím přesný postup,resp. jak spočítat částku, kterou uplatním jako §9?
Nájem zaplacený - výdaje úroky hypotéka - náklady na bydlení????
moc děkuji
asi ano - za rok 2015 jsem podávala daňové přiznání - nájem z bytu byl ca 20000 Kč a odpis za nemovitost pro rok 2016 byl 80000 Kč, uplatnila jsem za rok 2015 ztrátu z nájmu -60000 Kč (kolonka 39).
V daň. přiznání za rok 2016 budu s touto ztrátou opět nějak pracovat?
dobrý den, tzn. tedy, že mám příjem z nájmu 84000 Kč, pro rok 2016 mám odpis nemovitosti 91.867 Kč, tj. -7867 Kč . Z minulého roku bylo toto číslo - 52981 Kč. S těmito mínusovými hodnotami již někde počítat nebudu, je to prostě nula, nebudu nic danit...
dalíš věc je, že platím úroky z úvěru, které nikde neuplatním, nebot v nemovitosti trvale nebydlím...je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
19. 1. 2017 11:53
dobrý den,
pokud pronájímám byt na který platím hypotéku a fyzicky tam nebydlím, úroky si nemohu uplatnit v daňovém přiznání?
a nebo mohu jako výdaj ku placenému nájemnému?