Re: úroky z úvěru
ano děkuji, výdaje procentuelní neuplatňuji a jaký je prosím přesný postup,resp. jak spočítat částku, kterou uplatním jako §9?
Nájem zaplacený - výdaje úroky hypotéka - náklady na bydlení????
moc děkuji
asi ano - za rok 2015 jsem podávala daňové přiznání - nájem z bytu byl ca 20000 Kč a odpis za nemovitost pro rok 2016 byl 80000 Kč, uplatnila jsem za rok 2015 ztrátu z nájmu -60000 Kč (kolonka 39).
V daň. přiznání za rok 2016 budu s touto ztrátou opět nějak pracovat?
dobrý den, tzn. tedy, že mám příjem z nájmu 84000 Kč, pro rok 2016 mám odpis nemovitosti 91.867 Kč, tj. -7867 Kč . Z minulého roku bylo toto číslo - 52981 Kč. S těmito mínusovými hodnotami již někde počítat nebudu, je to prostě nula, nebudu nic danit...
dalíš věc je, že platím úroky z úvěru, které nikde neuplatním, nebot v nemovitosti trvale nebydlím...je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 1. 2017 11:53
dobrý den,
pokud pronájímám byt na který platím hypotéku a fyzicky tam nebydlím, úroky si nemohu uplatnit v daňovém přiznání?
a nebo mohu jako výdaj ku placenému nájemnému?