Nárok na dovolenou - mateřská

• (neregistrovaný)

20. 1. 2017 11:37

Dobrý den,
    poradíte prosím začátečníkovi? Zaměstnankyně nstupuje na mateřskou dovolenou od 18.7.2016 do 29.1.2017. Před tím je na rodičovské dovolené s prvním dítětem. Poradíte mi, na kolik dní jí vznikne nárok na čerpání ŘD po ukončení mateřské dovolené? Je to celý nárok 20 dní?
    Děkuji mnohokrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2017 11:40

dann (neregistrovaný)

Re: nárok na dovolenou - mateřská
      Určitě ne, způsob výpočtu je zde v historii denně omílán. Takže projděte, mrkněte na § 211 až 223 a zkuste vypočítat, určitě vám to pak tady někdo zkontroluje.

• 20. 1. 2017 11:43

Líba (neregistrovaný)

Za rok 2016 se bude krátit za dny zameškané na RD, odhadem o 2 až 3/12. Za rok 2017 podle toho, jestli požádá o čerpání po MD nebo nepožádá. Když nepožádá, tak za rok 2017 žádný nárok nevznikne, když ano, tak na 1/12.

• 20. 1. 2017 11:46

dann (neregistrovaný)

Paní Líbo máte neuvěřitelnou trpělivost denně psát to samé. Jen se obávám, že takto se tazatelé moc nenaučí, když jim to naservírujete na stříbrném podnose. Napřed by se každý měl trochu snažit sám, potom teprve pomoc.

• 20. 1. 2017 11:57

Líba (neregistrovaný)

To máte pravdu, ale já nemám žádné kantorské ambice. Na druhou stranu, dlužno říci, že dřív jsem dokonce vzala kalendář a ty dny spočítala, to už teď nedělám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).