Re: životní pojištění nad limit
Váš dotaz je trochu zmatečný. Především o nákladech se z banky účtuje maximálně o poplatcích banky a jinak by Vám žádným auditem neprošlo to, co popisujete. Určitě jste účtovala mzdy za prosinec 2016 a proto všechn náklad měly být interním dokladem zaúčtovány do prosince, tedy i účet 527. Pak by se Vám nestalo, že zaúčtujete z banky na 527 o měsíc později.. A s hrubou mzdou nemá příspěvek na životní pojištění nic společného...
Nejprve si ujasněte, kdy dochází k překročení limitu u zaměstnance.
Pokud platíte např. v lednu na leden, nemohlo dojít k překročení limitu.
V roce 2017 je již vyšší limit, tudíž zřejmě nepřekročili.
Ale nepíšete kolik jste přispívali v roce 2016 a kolik máte v roce 2017.
Mj. jak píše Vendy, zřejmě máte zmatek v účtování, když účtujete přímo z 221 na 5 účty.
Zkontrolujte si hlavně příspěvky v roce 2016, pokud nebudete účtovat nejprve o závazku a pak teprve o platbě příspěvku, nedopočítáte se.
Převzala jsem klienta, kdy také bylo účtováno o příspěvcích na nákladové účty rovnou v bance. A nebyla jsem schopná přijít na způsob, jak to dostat správně na závazkové účty, na výplatní lístky tak, abych těch příspěvků neměla najednou 13 v roce.
(nakonec se firma rozhodla příspěvky dále neposkytovat, takže jsem to ani nedořešila)
Jestli to náhodou není stejný případ. (popis problému je trošku zmatečný)
Moc prosím nešlo by brát jako nevýznamnou chybu minulých let a nechat tedy jeden rok na nákladovém účtě o jednu platbu více aby se vyrovnalo, sepisuji i směrnice, protože tu nic nebylo a dala jsem do směrnice 1% z čistého obratu u nás obrat dělá cca 20-30 mil. takže částka cca 30 000Kč by byla nevýznamná chyba minulých let. Jinak snad není možnost jak opravit. A můžu prosím mít ještě dotaz jak přesně účtujete příspěvky přes které účty konkrétně. Moc všem děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 1. 2017 12:53
Dobrý den, prosím o radu už jsem se do toho úplně zamotala, příspěvky se ve firmě neúčtují přes 379 ale rovnou z banky na účet 527 (takže 527/221) už to nevím zda je úplně správně ale už to tu tak bylo nastavené, ale co teď hlavně řeším za problém, vlivem navýšení limitů v roce 2017 se u nás zvedaly příspěvky a nedopatřením došlo k tomu, že tím že pošleme v lednu na leden a náklady jsou v roce 2017, nám nedošlo, že tím přetáhnou limit zaměstnanci. A tak nám u některých vznikl nadlimit a prošlo to hrubou mzdou ale teď si nevím rady jak zaúčtovat mzdy aby mě to vyšlo.
Moooc všem děkuji za rady