Re: Navýšení mzdového výměru
ústně vám může kdokoliv slíbit cokoliv. Až obdržíte Mzdový výměr(písemný dokument), podepsaný odp. osobou zaměstnavatele, tak tam bude taky den, od kdy bude změna účinná.Ve ale závisí na zaměstnavateli. Debatu s nadřízeným považuji za zbytečnost, musíte vyčkat. Nový Mzd.výměr vám dá po svém rozhodnutí, třeba i v době DPN.
Velmi děkuji za odpověď.
Písemný dokument jsem měla možnost vidět. Den, od kdy bude změna účinná je 1.5.2017, ale proto, že budu v tu chvíli na neschopence, mi to nadřízený nedá podepsat. Nechápu to, myslím si, že pokud je firmou schválené navýšení mzdového výměru (polovina kolegyň už to podepsané má a také s účinností od 1.5.2017), tak to můj nadřízený v mém případě bojkotuje schválně. V podstatě mi to odůvodnil tak, že pokud to navýšení chci, musím si posunout termín operace a jít na neschopenku až v srpnu. Prosím, poraďte mi co s tím?
vy mzd.výměr nepodepisujete, jen zam-tel, max. podepíšete převzetí. Dokud ho nepřevezmete, tak se nic nemění. Jak to je u vás- kdo řídí firmu a co je váš nadřízený? neznám, nelze na dálku radit, co a jak.Jde o to, kdo schvaluje mzd. výměr a co na tom váš nadřízený může změnit nebo nemůže.napište blíže.
Jen doplním, 1)na výši neschopenky to nebude mít vliv, to se počítá z příjmů minulých 2) I kdybyste teď už ten MV měla v ruce, kdykoliv může zam-tel klidně vydat jiný 3) po vašem návratu - co kdy a od kdy dostanete, to fakt tady nikdo vědět nemůže, na to žádná pravidla v zákoně nejsou
Hlavně se nenervujte a přeju vám, ať vám to dobře dopadne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 1. 2017 15:31
Dobrý den, firmou mám potvrzené navýšení mzdového výměru (hrubé mzdy) s platností od 1.4.2017. Zatím nemám žádný dokument, jen mi bylo ústně řečeno o kolik to bude. Avšak budu plánovaně nastupovat na neschopenku (operace) už v březnu a doba rekonvalescence bude cca. do června. Můj přímý nadřízený mi rovnou oznámil, že mi navýšení hrubé mzdy nedá, protože nebudu "pracovat". Má na to právo? Nebo se mám obrátit na vedení firmy, která mi navýšení schválila? Mám nějaké právo se bránit? A dostanu nový mzdový výměr až mi skončí neschopenka? A bude to hned? Nebo až po 3 měsících práce po skončení neschopenky?
Děkuji za odpověď