Daňové x nedaňové

• (neregistrovaný)

10. 10. 2005 15:45

Naší činností jsou rekl.a propagační služby.Jak zaúčtovat fakturu za "firemní meeting", kde je rozepsáno ubytování, doprava, galavečer a občerstvení?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2005 8:24

Eva (neregistrovaný)

PROSÍM MOC SPĚCHÁ !
      >Naší činností jsou rekl.a propagační služby.Jak
      >zaúčtovat fakturu za "firemní meeting", kde je rozepsáno
      >ubytování, doprava, galavečer a občerstvení?

• 11. 10. 2005 9:20

Aňa (neregistrovaný)

Re: PROSÍM MOC SPĚCHÁ !
      Já bych to dala vše až na dopravu do nedaňových, protože :
      ubytování je pro zákazníky (nedaňově), doprava (nevím o jakou dopravu, zda dopravu zákazníka nebo doprava reklam.předmětů-takže tuto nevím kam), galavečer + občerstvení je jasné nedaňově .
      Snad se ještě nekdo ozve

• 11. 10. 2005 16:42

Eva (neregistrovaný)

Děkuji Aně.
      Mám stále pochybnosti, jestli by tento meeting nemohl
      být (alespoň částečně) posuzován jako propagační služba, protože naše výrobky jsme tam propagovali.Můžete mi někdo objasnit rozdíl mezi propagací a reprezentací ? Děkuji

• 11. 10. 2005 17:25

Aňa (neregistrovaný)

Propagační služba je, že propagujete své výrobky - budete mít z toho nějaké kšeftíky - zde můžete dát do nákladů např. nájem sálu, místnosti, ale naproti tomu ubytování svých zákazníků nemůžete dát do nákladů, protože nejsou Vašimi zaměstnanci (u zaměstnanců by to šlo - viz §24/2/zh a v rozsahu zákona o cest. náhradách, které platí právě jen pro zaměstnance).

Propagace a reklama se někdy také špatně obhajuje,musí být podložena věrohodnou smlouvou a doložením reklamovaného loga na výrobcích, tabulích, dresích atd.

A reprezentace je jasná - viz §25/1/t nejsou daňově uznatelné "výdaje na reprezentaci, kterými jsou zejména výdaje na pohoštění, občerstvení a dary" - to platí pro všechny bez ohledu, kterou činností se zabýváte.

Asi to lépe nevysvětlím :-((

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).