Re: neplacené volno
Takže pokud to máte POVOLENÉ od správného člověka, pak už to nikdo další neovlivní. Jen ten, kdo o povolení rozhoduje, se může rozhodovat třeba i na základě toho, zda je potřeba toho volna pro toho zaměstnance akutní nebo ne. Takže kdyby se Vás na to vyptával ten vedoucí, bylo by to pochopitelné. Ale třeba se ptá ten personalista proto, že má za úkol pro vnitropodnikové informace roztřiďovat důvody, proč zaměstnanci žádají o neplacená volna, možná by mu tedy stačilo napsat rodinné důvody, to já nevím. Z hlediska mezd je pak úplně jedno, pro jaký účel bylo volno vyžádáno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
10. 10. 2005 16:09
Požádala jsem si o 2 dny neplaceného volna z rodinných důvodů. Přímý nadřízený je obeznámen proč, další nadřízený žádost podepsal a nadřízený osobního oddělení, kam byla žádost postoupena na mě chce konkrétní důvod těchto 2 dnů neplaceného volna. Má na to právo vědět soukromé (rodinné)důvody? Kdyby se jednalo o delší dobu, asi by měl pravdu.