Re: Neprávem vyplacený daňový bonus
Nemůžete "předělat listopadové výplaty", protože je leden, jsou hotové. V nejbližším období ,kdy jste na chybu přišla musíte opravit - to zn. vypočítat rozdíl ( spočítat výplatu správně, jak měla vypadat)
a toto promítnout do mzdového listu za leden ,protože prosinec máte zřejmě také. Hlavně musíte co nejdříve dodaněný rozdíl odvést,aby Vám dál nenabíhala procenta z prodlení. Pak budete vymáhat ( např. jen výzvou )u býv.zaměstnace ,bude vedeno jako pohledávka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 1. 2017 13:55
Dobrý den,
udělala jsem chybu v měsíci listopadu, když jsem slovenskému občanu vyplatila celý daňový bonus na dítě. Bohužel jsem pozdě zjistila, že na něj nemá nárok, jestliže příjmy v ČR nejsou za celý rok 90% všech jeho příjmů. Byl u nás pouze měsíc a pak zrušil PP ve zkuš. době a odešel. Jenže mezitím jsem mu bonus na dítě vyplatila. Co teď s tím? Musím předělat listopadovou výplatu a bonus mi tím pádem vznikne jako přeplacená mzda? Děkuji předem za rady.