Re: Neprávem vyplacený daňový bonus
Nemůžete "předělat listopadové výplaty", protože je leden, jsou hotové. V nejbližším období ,kdy jste na chybu přišla musíte opravit - to zn. vypočítat rozdíl ( spočítat výplatu správně, jak měla vypadat)
a toto promítnout do mzdového listu za leden ,protože prosinec máte zřejmě také. Hlavně musíte co nejdříve dodaněný rozdíl odvést,aby Vám dál nenabíhala procenta z prodlení. Pak budete vymáhat ( např. jen výzvou )u býv.zaměstnace ,bude vedeno jako pohledávka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 1. 2017 13:55
Dobrý den,
udělala jsem chybu v měsíci listopadu, když jsem slovenskému občanu vyplatila celý daňový bonus na dítě. Bohužel jsem pozdě zjistila, že na něj nemá nárok, jestliže příjmy v ČR nejsou za celý rok 90% všech jeho příjmů. Byl u nás pouze měsíc a pak zrušil PP ve zkuš. době a odešel. Jenže mezitím jsem mu bonus na dítě vyplatila. Co teď s tím? Musím předělat listopadovou výplatu a bonus mi tím pádem vznikne jako přeplacená mzda? Děkuji předem za rady.