Re: pracovní úraz - náhrada škody
>>V r.2001 jsem utrpěl pracovní úraz kolene (náhrada
>>vazů). Od zaměstnavatele jsem dostal doplatek jako
>>náhradu za ušlou mzdu. S kolenem mám neustálé
>>problémy.
>>Nyní jsem v PN opět po úraze toho samého kolena (
>>opět
>>vazy). Mohu uplatňovat následky pracovního úrazu a
>>domáhat se náhrady u zaměstnavatele, u kterého se
>>stal
>>prvotní pracovní úraz i když zde již nejsem
>>zaměstnán?
>>Prosím poraďte jak mám postupovat. Děkuji.
>
>Sám píšete, že se jedná o nový úraz. Takže jedině z
>vaší pojistky můžete očekávat nějaké náhrady.
>
>Jste pojišťovák nebo právní "poradce z lidu" od půlitru? Nový úraz se stal díky tomu prvnímu jako jeho následek. Pochybuji, že se někdy zapojím do plnohodnotného pracovního procesu, a na sportovní aktivity mohu také zapomenout. Přesto díky za radu. Ještě někdo další s lepší radou? Díky
Re: pracovní úraz - náhrada škody
Jsem taky právní "poradce z lidu" od půlitru, jelikož pojišťovák nebo oficiální poradce by Vám tady zadarmo neradil...
Jestli z Vaší lékařské zprávy vyplývá, že Váš současný úraz byl zapříčiněn úrazem z roku 2001, pak si můžete nárokovat náhradu po předchozím zaměstnavateli, platí si Kooperativu, tak to pro něj nebude činit problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 10. 2005 18:50
V r.2001 jsem utrpěl pracovní úraz kolene (náhrada vazů). Od zaměstnavatele jsem dostal doplatek jako náhradu za ušlou mzdu. S kolenem mám neustálé problémy. Nyní jsem v PN opět po úraze toho samého kolena ( opět vazy). Mohu uplatňovat následky pracovního úrazu a domáhat se náhrady u zaměstnavatele, u kterého se stal prvotní pracovní úraz i když zde již nejsem zaměstnán? Prosím poraďte jak mám postupovat. Děkuji.