Re: Souhrnné hlášení
Promiňte, zapomněla jsem uvést, že se jedná o zahraniční fakturu přijatou z EU. Já u zahraniční faktury přijaté zaúčtuji samovyměření + vykážu ji v kontrolním hlášení. Jak si ale náš finanční úřad zkontroluje mnou vykázané údaje, když zahraniční dodavatel nevykazuje kontrolní hlášení. Odkud bere finanční úřad informace?
Re: Souhrnné hlášení
Prosím Vás, když mi přijde pozdě faktura od celních deklarantů za clo, kterou z důvodu účetní uzávěrky nedostanu už do prosince, mohu pouze až do ledna, je špatně uvést tuto FAP v lednovém přiznání? Řešili jsme totiž variantu, buď zaúčtovat FAP za zboží dle JSD do prosince a až přijde FAP za clo, dovyměřit DPH pomocí interního dokladu a nebo celé zaúčtovat až do ledna. Jelikož se jedná ale o nulovou povinnost, rozhodli jsme se vše zaúčtovat až do ledna. Je to prosím správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 1. 2017 9:01
Dobrý den, vykazují se v souhrnném hlášení i faktury přijaté?
Moc děkuji.