Prosím o právní radu

• (neregistrovaný)

10. 10. 2005 21:15

Dobry den,
    moc prosim o radu.
    Pokud je v soudnim usneseni moznost odvolani do 15 dnu proti danemu usneseni a to ode dne doruceni pisemnou formou k prislusnemu soudu jakych 15 dnu se tim mysli?Jsou to pouze pracovni dny bez svatku a vikendu nebo vsechny dny vcetne vikendu i svatku?
    Dekuji za odpoved.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2005 11:48

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prosím o právní radu
      Děkuji za odpověď,ale to mi podle odpovědi soudu nesouhlasí.
      4.července mi byl doručen soudem platební rozkaz (5.-6.července = státní svátky) osobně jsem podala odvolání včetně kopií složenek o platbách na který byl vydán platební rozkaz a to 20.července ve stejný den nabyl platební rozkaz právní moci a odvolání mi bylo zamutnuto neboť nebylo podáno do 19.července.
      Už se v tom nějak motám a také nechápu když jsem doložila,že platby jsou uhrazeny v termínu musím je znova zaplatit ( + úroky,poplatky a náklady soudního řízení) vzhledem k zamítnutí odvolání.Je to vůbec možné? Žádala jsem též o prominutí soudních poplatků a nákladů řízení - v současné době jsem bez zaměstnání a fin. příjem mám životní minimum + dítě,které je v mé péči po rozvodu.
      Prosím poraďte co dělat.
      Děkuji

• 11. 10. 2005 21:11

H. (neregistrovaný)

Předchozí odpověď (kalend.dny), je dobře. Odvolání mělo být podánod do 19.včetně. t.j.15 dnů. Zkuste požádat o odstranění tvrdosti, jako důvod uveďtle, že ač bylo odvolání podáno opožděně, platby byly uhraženy včas.

• 12. 10. 2005 16:45

Dana (neregistrovaný)

Dekuji Vam za radu a pomoc.Stejne se,ale nemohu dopocitat pokud je v pouceni 15dnu ode dne doruceni a ne od druheho dne po doruceni 15 den by pripadl na 18.cervence
      Pokud by to tak bylo lze se odvolat z duvodu nespravneho pouceni?
      Vim,hledam slovicka abych u soudu uspela , ale cely nas zakon a paragrafy jsou o slovickach a jedno slovo spatne formulovane meni vyznam cele vety tudiz zakona.Jak se rika " Jeden paragraf lze obejit druhym".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).