Re: Prosím o právní radu
Děkuji za odpověď,ale to mi podle odpovědi soudu nesouhlasí.
4.července mi byl doručen soudem platební rozkaz (5.-6.července = státní svátky) osobně jsem podala odvolání včetně kopií složenek o platbách na který byl vydán platební rozkaz a to 20.července ve stejný den nabyl platební rozkaz právní moci a odvolání mi bylo zamutnuto neboť nebylo podáno do 19.července.
Už se v tom nějak motám a také nechápu když jsem doložila,že platby jsou uhrazeny v termínu musím je znova zaplatit ( + úroky,poplatky a náklady soudního řízení) vzhledem k zamítnutí odvolání.Je to vůbec možné? Žádala jsem též o prominutí soudních poplatků a nákladů řízení - v současné době jsem bez zaměstnání a fin. příjem mám životní minimum + dítě,které je v mé péči po rozvodu.
Prosím poraďte co dělat.
Děkuji
Předchozí odpověď (kalend.dny), je dobře. Odvolání mělo být podánod do 19.včetně. t.j.15 dnů. Zkuste požádat o odstranění tvrdosti, jako důvod uveďtle, že ač bylo odvolání podáno opožděně, platby byly uhraženy včas.
Dekuji Vam za radu a pomoc.Stejne se,ale nemohu dopocitat pokud je v pouceni 15dnu ode dne doruceni a ne od druheho dne po doruceni 15 den by pripadl na 18.cervence
Pokud by to tak bylo lze se odvolat z duvodu nespravneho pouceni?
Vim,hledam slovicka abych u soudu uspela , ale cely nas zakon a paragrafy jsou o slovickach a jedno slovo spatne formulovane meni vyznam cele vety tudiz zakona.Jak se rika " Jeden paragraf lze obejit druhym".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 10. 2005 21:15
Dobry den,
moc prosim o radu.
Pokud je v soudnim usneseni moznost odvolani do 15 dnu proti danemu usneseni a to ode dne doruceni pisemnou formou k prislusnemu soudu jakych 15 dnu se tim mysli?Jsou to pouze pracovni dny bez svatku a vikendu nebo vsechny dny vcetne vikendu i svatku?
Dekuji za odpoved.