Re: faktury Rakousko "Gutschriftsanzeige
Tak já nevím, ale dobropis je také braný - jakoby, že Vám to musí uhradit. Vy když si uděláte u sebe vydanou fakturu pod nějakým svým číslem a např. v.s. si dáte jejich číslo toho dobropisu, tak v účetnictví budete mít vystavené faktury a do banky Vám budou chodit úhrady, akorát pod jejich číslem toho dobropisu. ne? ...jenom můj názor
Re: faktury Rakousko "Gutschriftsanzeige
Obdobné doklady, jen pod jiným názvem dostáváme již několik let z Německa (u nás Abrechtung). Vystavuji si k nim do našeho účetnictví faktury jen pro naši potřebu, které něm. odběrateli nezasílám. Na těchto fakturách eviduji č. jejich dokladu, pro přehledné spárování s úhradami v bance, ty chodí pod č. Abrechnungu. Takto jsem evidenci doložila i na FÚ při šetření k DPH, když jsem měla prokázat úhrady tak jsem jen ke kopii bank. výpisu připsala, pod jakými čísly úhrady přišly a bylo to v pohodě. Od letoška mohu mít u vyst. faktur jiné č. pro KH, tak si ho takto vyplňuji podle něm. Abrechnungů. Sice tyto doklady nejdou do KH, ale mám toto číslo i v přehledech DPH a komunikace s FÚ je tím zjednodušená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 1. 2017 15:16
Prosím o radu, setkal jste se někdo s tímto. Firma dodává kukuřici firmě do Rakouska(plátce DPH), a nechtějí akceptovat od nás faktury vydané, že ve smlouvě se dohodli, že firma v Rakousku bude vystavovat dobropisy (gutschriftsanzeige tak se to jmenuje v němčině). Nevím jak toto účtovat. Máte s tím někdo zkušenost?Děkuji za každou radu.