Pokoua za KH a odvolání, už někdo řešil?

• (neregistrovaný)

25. 1. 2017 13:52

Dobrý den, řešil už jste prosím někdo odvolání proti té vysoké pokutě. Jsme velmi poctivá rodinná firma, která má vždy vše podané a zaplacené, shodou nešťastných náhod došlo k otevření datové schránky, kde byla výzva od Fú, já v té době měla nemocné dítě (syn 1 rok) potvrzení od lékařky mám, myslíte, že má cenu podávat odvolání, když jsem nebyla nemocná přímo já??? Jsem ve firmě pověřený zástupce a nikdo jiný do datovky kromě mě nemůže. Následné KH bylo podáno 3 dny po uplynutí 5 denní lhúty, bohužel.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2017 16:13

Petrrrrr (neregistrovaný)

Re: Pokoua za KH a odvolání, už někdo ře
      Asi nepomohu, ale to neslo i s nemocnym ditetem zaslat KH jenom se samymi nulami a nasledne to opravit?

>Dobrý den, řešil už jste prosím někdo odvolání proti
      >té vysoké pokutě. Jsme velmi poctivá rodinná firma,
      >která má vždy vše podané a zaplacené, shodou nešťastných
      >náhod došlo k otevření datové schránky, kde byla výzva
      >od Fú, já v té době měla nemocné dítě (syn 1 rok)
      >potvrzení od lékařky mám, myslíte, že má cenu podávat
      >odvolání, když jsem nebyla nemocná přímo já??? Jsem ve
      >firmě pověřený zástupce a nikdo jiný do datovky kromě mě
      >nemůže. Následné KH bylo podáno 3 dny po uplynutí 5
      >denní lhúty, bohužel.

• 25. 1. 2017 21:44

Amilka (neregistrovaný)

Re: Pokoua za KH a odvolání, už někdo ře
      >Asi nepomohu, ale to neslo i s nemocnym ditetem zaslat
      >KH jenom se samymi nulami a nasledne to opravit?

KH jsme odeslali včas, pak přišla výzva, že jim vznikly pochybnosti...kdybych o datovce věděla, tak bych samozřejmě odpověděla hned, jenže broblém byl v tom, že IT stáhl aktualizaci do mého účetního programu a když v něm byl, tak se datovka rovnou sama stahne a tím pádem byla výzva považována za doručenou a já byla doma s dětma a o doručené výzvě neměla ani tucha, bohužel.... :-(
      >
      >>Dobrý den, řešil už jste prosím někdo odvolání proti
      >>té vysoké pokutě. Jsme velmi poctivá rodinná firma,
      >>která má vždy vše podané a zaplacené, shodou
      >>nešťastných
      >>náhod došlo k otevření datové schránky, kde byla
      >>výzva
      >>od Fú, já v té době měla nemocné dítě (syn 1 rok)
      >>potvrzení od lékařky mám, myslíte, že má cenu podávat
      >>odvolání, když jsem nebyla nemocná přímo já??? Jsem
      >>ve
      >>firmě pověřený zástupce a nikdo jiný do datovky kromě
      >>mě
      >>nemůže. Následné KH bylo podáno 3 dny po uplynutí 5
      >>denní lhúty, bohužel.

• 25. 1. 2017 21:59

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Pokuta za KH a odvolání, už někdo ře
      A kdo je ve firmě zodpovědný za tak poškozující nastavení účetního SW? Myslím to, že si účetní SW "sám" sáhne do datové schránky při otevření programu?

• 25. 1. 2017 22:04

To nebylo hledání viníka. Spíš, zda by se nedala v případě neprominutí sankce daná škoda uplatnit z jeho odpovědnostní pojistky.

• 25. 1. 2017 22:25

Amilka (neregistrovaný)

No to jsem ti tak nastavila sama, neboť z účetního SW vše odesílám rovnou přes datovku, rovnou v účetním sw vidím obsah datovky, prostě to je uživatelsky pohodlné... bohužel se mi to takhle vymstilo.

• 26. 1. 2017 8:31

vladík (neregistrovaný)

Přesně toto jsem svému programu zatrhla, přesto stále lze posílat rovnou z něj, jenom "neleze" už sám do DS a pro doručenky musím přímo do DS...vidím, že se to vyplácí

• 26. 1. 2017 8:54

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Obrana proti pokutám od šmejdů
      Amilko,

doporučuji to "pohodlí" redukovat.

Měla byste mít pod kontrolou, kdo bude vstupovat do DS. Za normální situace je to asi pohodlné, ale nežijeme v normální době.

Smyslem činnosti vládnoucích šmejdů je pokutovat, pokutovat, pokutovat, jak by řekl klasik.

Zkuste podat žádost o prominutí. Celé KH stojí na protiústavním základu, tak je možná šance, alespoň u soudu.

Hezký den!

• 25. 1. 2017 16:29

Jak k otevření DS došlo? Např. ne zcela vhodným nastavením SW, ze kterého se posílají na FÚ přes DS podání a který si "sám" kontroloval, zda nejsou v DS nové zprávy?

Zatím jsem neřešila, ale určitě stojí za to zvážit vynaložení správního poplatku 1000 Kč oproti pokutě 30000 Kč. Správce daně může zcela nebo zčásti prominout pokutu, pokud k nepodání kontrolního hlášení došlo z důvodu, který lze s přihlédnutím k okolnostem daného případu ospravedlnit. Podívejte se na Pokyn GFŘ D 29
      http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-zakony/Pokyn_GFR_D-29.pdf

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).