Re: RZD - DB 9 dětí
Tak to je mně jich opravdu líto. Jestli někde nevyškrábe ještě nějaký jiný příjem (třeba i daněný srážkovou daní nebo příjem z pronájmu), aby měl celkem aspoň těch 59400 Kč, tak přijdou o 60300 Kč, což je maximální možný roční bonus. Manželka předpokládám ten příjem také nesplňuje, že by si děti mohla uplatnit ona. Jsou to opravdu jeho celoroční příjmy? I za dobu, kdy byl na ÚP? ( To si třeba také trochu vydělával)
Velice děkuji za vaše poznatky. Zaměstnanec opravdu neměl žádné další příjmy. :( je to opravdu škoda, když mu o cca 2.000,- Kč utečou takové výhody. Manželka nesplňuje také příjmy. Je na ÚP a pobírala rodičák.
Řešit to měl zam-ec během prosince, šlo o jeho peníze a ne až teď v lednu... Jinak je s podivem, že se nad tím nezamyslela MÚ už při prosincových mzdách, cožpak jí to nedocvaklo?.... Jinak kvituji, že človek s 9ti dětmi chodí do práce a vydělává, že se nespokojí jen se sociálními dávkami....
OT: RZD - DB 9 dětí
Katko,
já platím daně.
Rodiče 9 dětí, kteří jsou většinu života na ÚP, asi nikdy daně platit nebudou.
Lze předpokládat, že jejich 9 dětí si z nich vezme příklad a máme dalších 9 kandidátů na ÚP.
Navíc se tu naznačuje možný podvod s nájemným. Proto jsem přivítal, že tyto podvody se zatrhnou. Sice až pro rok 2018, ale alespoň něco.
Tož tak.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 1. 2017 13:15
Dobrý den,
chtěla bych se vás zeptat - zaměstnanec má 9 vlastních dětí, 1. pol. 2016 na ÚP, 2. pol. 2016 HPP. Příjmy dle § 6 ZDP - 57.300,- Kč. Může si v RZD uplatnit všech 9 dětí? Je to limitováno v případě DB...?
Může si uplatnit i slevu na manželku, když celý rok neměl HPP?
Velice vám děkuji za odpovědi! Pěkný den, M.