Re: náklad roku 2016 nebo 2017?
Mám u klientů řešeno tak, že příspěvek na říjen je placený okolo 15.října a je zúčtovaný ve mzdách za říjen dne 31.10.
V příkazu, který vystavím na platby závazků z mezd za říjen vlastně již uvádím platbu příspěvku na listopad.
Takhle mám náklad na příspěvek zaúčtovaný ve stejném měsíci, jako platbu příspěvku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
27. 1. 2017 8:15
Dobrý den, prosím o radu, platíme zaměstnancům příspěvky na životní pojištění. Smlouva je uzavřena dne 1.12.206 placeno 15.12.2016 a promítnuto na výplatních páskách za listopad, a příspěvek, který je promítnutý v prosinci 2016 ale platí se až v lednu 2017 a platí se dle smlouvy na leden tak byste daly do nákladů roku 2016 nebo roku 2017, já účtuji interním dokladem při účtování se mzdami proúčtuji předpis 527/333, takže mám v nákladech v prosinci. Prosím jak to máte vy? Moc děkuji