Re: platba kartou
Faktura 1000
na účet přijde 950 (50 je poplatek)
zaúčtuji úhradu faktury 1000 221/311
poplatek 50 568/221
Mirko - dotaz - dostávám sjetinu celkových tržeb placených kartou za určité období. Pak dostanu ještě soupis z banky o platbách, kde je vyčíslen poplatek.
Mohu účtovat takto?
10 000 celková tržba placená kartou:
311/604 10 000 (pomíjím odvod DPH)
568/311 500
zbývá mi na 311 k úhradě 9500, na tuto částku budu párovat všechny příjmy na BÚ z plateb kartou.
Může to tak být?
(hledám nějaký jednoduchý systém, těch plateb mám hodně a dosavadní systém nastavený minulou účetní asi není úplně správný a pro mě je pracný)
Já bych to tak účtovala v případě, kdy bych měla automatické párování banky ( že si program v bance sám zaúčtuje podle v.s. a částky) proto, aby se mi platby samy párovaly a nemusela jsem to dělat ručně.
Bohužel mám paličatého klienta, který si do programu svévolně :o)stahuje výpisy z banky a já to musím účtovat stejně růčo, tak pro mně je jednodušší to rozlišit až v bance.
Já celou banku ťukám ručně. Když si nastavím pohledávku s VS 1, tak zadám částku a ručně doťuknu vs 1 a bude se mi to pak párovat.
Kdybych měla v bance u každé částky hledat (nebo dopočítávat), kolik dělá poplatek, tak z toho zešílím. ( ještě na každou platbu kartou dělat pohledávku - tak zešílím taky)
Jde o maloobchodní prodjenu, takže účtování jednou za nějaké období (měsíc) je pro mě nejschůdnější.
Takže ten můj návrh není úplně špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
27. 1. 2017 8:59
dobrý den. Prosím poradíte mi jak účtujete platbu kartou. Zákazník zaplatí fakturu kartou - částka se mi objeví druhý den na účtu.
děkuji mockrát