Re: Oprativní leasing-tech.zhod.v roce p
když jsem měla v jedné společnosti pronájem budovy, na které nájemce provedl TZ, dávala jsem to TZ jako samostatný majetek a odpisovala ve stejné odp.skupiě v jaké pronajímatel odpisoval budovu.
Viděla bych zde analogii, operativní leasing je pronájem a Vy jako nájemce provedete TZ...... já bych evidovala na 042 s analytikou a na konci roku, pokud nebude nic dalšího a celková hodnota nepřekročí 40 tis, zařadila jako drobný majetek, tak jak máte uvedeno ve směrnici ( celý na 501, nebo s čas.rozlišením...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 1. 2017 14:28
Dobrý den, vozidlo na operační leasing, počátek nájmu 2017 ve stejném roce bude pořízeno TZ do 40 000 Kč - tažné zařízení (se souhlasem pronajímatele). Bude účtováno jako náklad na 548? Předpokládám , že TZ v roce pořízení nevstupuje do vstupní ceny.
Děkuji