Re: přeplatek na vyúčtovací faktuře
Teď jsem si to v S3 nasimulovala a když si v bance přes var.symbol otevřu doklady k úhradě, zvolím přijaté faktury a tam fakturu vidím
Já jsem dávala banka - výdej. Ale myslím, že jsem se na to taky dívala, teď nevím, už se mi to plete. Protože jsem si fakturu smazala, tak ji znovu zapíši a podívám se. Nebo jde ta situace nasimulovat zatím bez účtování? Zatím děkuji za trpělivost se mnou.
Tak jsem volala a mám to .
V bance - nový příjem - na seznamu neuhrazených dokladů - přijaté doklady - a na liště JEN UHRAZENÉ.
To jsem neměla zapnuto a proto mi ji program nenabízel. Nabízel jen neuhrazené faktury (tato už uhrazená byla).
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 1. 2017 15:07
Dobrý den, moc prosím o radu, jak v programu Money S3 zaúčtovat přeplatek na vyúčtovací faktuře za plyn za r. 2016 a část 1/2017.
Platili jsem měsíční zálohy, které jsem účtovala v bance 314/221.
Nyní v lednu přišla faktura. Spotřebu jsem zaúčtovala (r. 2016) 383, (r. 2017) 502, 343/321 a odpočet zálohy(přes odpočet zálohy -bankovní doklady) -314,-343/-321.
Fakturu jsem uložila a na seznamu faktur je faktura s mínusem ( -19800,- Kč) tedy přeplatek. Částky i zaúčtování mi souhlasí, ale při účtování přijatého přeplatku mi v banka tuto fakturu nenabídne k úhradě.
Tuto fakturu jsem si tedy stornovala, abych ji zaúčtovala jako dobropis. Spotřebu zaúčtuji stejně, ale když zadám přidat odpočet zálohy, tak se mi u dobropisu nenabídnou bankovní doklady abych zálohy vybrala, ale mám tam jen řádek - popis - vyúčtování zaplacené zálohy bez vazby na banku.
Prosím, jak to má být správně?