Re: přeplatek na vyúčtovací faktuře
Teď jsem si to v S3 nasimulovala a když si v bance přes var.symbol otevřu doklady k úhradě, zvolím přijaté faktury a tam fakturu vidím
Já jsem dávala banka - výdej. Ale myslím, že jsem se na to taky dívala, teď nevím, už se mi to plete. Protože jsem si fakturu smazala, tak ji znovu zapíši a podívám se. Nebo jde ta situace nasimulovat zatím bez účtování? Zatím děkuji za trpělivost se mnou.
Tak jsem volala a mám to .
V bance - nový příjem - na seznamu neuhrazených dokladů - přijaté doklady - a na liště JEN UHRAZENÉ.
To jsem neměla zapnuto a proto mi ji program nenabízel. Nabízel jen neuhrazené faktury (tato už uhrazená byla).
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 1. 2017 15:07
Dobrý den, moc prosím o radu, jak v programu Money S3 zaúčtovat přeplatek na vyúčtovací faktuře za plyn za r. 2016 a část 1/2017.
Platili jsem měsíční zálohy, které jsem účtovala v bance 314/221.
Nyní v lednu přišla faktura. Spotřebu jsem zaúčtovala (r. 2016) 383, (r. 2017) 502, 343/321 a odpočet zálohy(přes odpočet zálohy -bankovní doklady) -314,-343/-321.
Fakturu jsem uložila a na seznamu faktur je faktura s mínusem ( -19800,- Kč) tedy přeplatek. Částky i zaúčtování mi souhlasí, ale při účtování přijatého přeplatku mi v banka tuto fakturu nenabídne k úhradě.
Tuto fakturu jsem si tedy stornovala, abych ji zaúčtovala jako dobropis. Spotřebu zaúčtuji stejně, ale když zadám přidat odpočet zálohy, tak se mi u dobropisu nenabídnou bankovní doklady abych zálohy vybrala, ale mám tam jen řádek - popis - vyúčtování zaplacené zálohy bez vazby na banku.
Prosím, jak to má být správně?