Re: Silniční daň
Pokud bylo v prosinci na převozní značce, tak takové vozidlo není způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Způsobilým se stává až ve chvíli zápisu do registru vozidel. Už jsem to tu kdysi psal, vozidlo s převozkou nemá co dělat na silnici, v majetku, v nákladech...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 1. 2017 9:33
Dobrý den.
Na na konci prosince 2016 naše firma koupila nový služební automobil, přihlasit jsme ho však byli až v lednu 2017. Poradí mi někdo prosím jak je to s platbou silniční daně? Jedná se mi o to, že ve VTP je datum první registrace až v lednu 2017, ale auto jsme měli v majetku už v prosinci a i náklady na něj (mám na mysli PHM a dálniční známku). Je třeba zaplatit silniční daň už za prosinec 2016? Pokud ano, jak vyplnit v daňovém přiznání k silniční dani datum první registrace?
Děkuji.
Petra M.