ZET u náhodných příjmů v hotovosti
Pokud bychom vzali do úvahy deklarovaný účel ZET, tak by to mělo být možné. Údajně jde o zachycení všech tržeb, aby se nekrátily příjmy státu. Navíc náklady s evidencí 0,01% tržeb budou nesmyslně veliké.
Nicméně vrchnost rozhodla, že nějaký rozumný limit nestanoví. Oni přece ví, jak všici kradnú, a tak je potřeba evidovat i nevýznamné položky.
Domnívám se, že pokud tržbu jednou za měsíc uložíte na BÚ, tak přece nikoho neokrádáte.
Doufám, že by Vás soud s přihlédnutím k zásadě proporcionality ochránil od zvůle vrchnosti.
Když někdo přijde k volné miliardě, aby si mohl koupit nezdaněné dluhopisy, tak je to má být OK, ale když někdo uloží tržbu v hotovosti na svůj BÚ, tak to má být sankcionováno?
Hezký den!
Re: ZET u náhodných příjmů v hotovosti
Ano, tím by se vyhovělo nesmyslnému ZET.
Ale já se nenechám omezovat a až na mne jednou dojde, tak si zkrátka babišovku nepořídím.
Když on může mlžit o 1,5 miliardě, tak já si kvůli pár drobným v hotovosti nebudu pořizovat nějaký další krám.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
31. 1. 2017 14:34
dobrý den,
jednou se na to tady vedla diskuze, ale nemohu ji najít, mám pocit, že závěr bylo obcházení EET. Firma 99,99% vystavuje faktury a úhrady převodem, občas (to je 0,01%), někdo zaplatí v hotovosti, není to ani 1x do měsíce. Lze to udělat tak, že dotyčný vloží peníze přímo na účet? já si osobně myslím, že ne, protože EET se týkají i platby kartou. děkuji za názor