Musí být EET

• (neregistrovaný)

31. 1. 2017 14:34

dobrý den,
    jednou se na to tady vedla diskuze, ale nemohu ji najít, mám pocit, že závěr bylo obcházení EET. Firma 99,99% vystavuje faktury a úhrady převodem, občas (to je 0,01%), někdo zaplatí v hotovosti, není to ani 1x do měsíce. Lze to udělat tak, že dotyčný vloží peníze přímo na účet? já si osobně myslím, že ne, protože EET se týkají i platby kartou. děkuji za názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2017 15:08

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

ZET u náhodných příjmů v hotovosti
      Pokud bychom vzali do úvahy deklarovaný účel ZET, tak by to mělo být možné. Údajně jde o zachycení všech tržeb, aby se nekrátily příjmy státu. Navíc náklady s evidencí 0,01% tržeb budou nesmyslně veliké.

Nicméně vrchnost rozhodla, že nějaký rozumný limit nestanoví. Oni přece ví, jak všici kradnú, a tak je potřeba evidovat i nevýznamné položky.

Domnívám se, že pokud tržbu jednou za měsíc uložíte na BÚ, tak přece nikoho neokrádáte.

Doufám, že by Vás soud s přihlédnutím k zásadě proporcionality ochránil od zvůle vrchnosti.

Když někdo přijde k volné miliardě, aby si mohl koupit nezdaněné dluhopisy, tak je to má být OK, ale když někdo uloží tržbu v hotovosti na svůj BÚ, tak to má být sankcionováno?

Hezký den!

• 31. 1. 2017 15:20

xxxx (neregistrovaný)

Re: ZET u náhodných příjmů v hotovosti
      děkuji za odpověď, bylo by to tak v malém rozsahu, že přemýšlí, že kdyby někdo chtěl platit v hotovosti, tak mu řeknou že buď na účet a nebo nic.

• 31. 1. 2017 15:29

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Ano, tím by se vyhovělo nesmyslnému ZET.

Ale já se nenechám omezovat a až na mne jednou dojde, tak si zkrátka babišovku nepořídím.

Když on může mlžit o 1,5 miliardě, tak já si kvůli pár drobným v hotovosti nebudu pořizovat nějaký další krám.

Hezký den!

• 31. 1. 2017 22:14

Bětka+ (neregistrovaný)

Myslím, že nejsem jediná, která Vám Pavle fandí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).