Pruměrný přepočtený počet zaměstnanců

• (neregistrovaný)

11. 10. 2005 15:15

Vážení, probírám se tu Oznámením o plnění povinného podílů občanů se ZPS a narazila jsem na část, kde si nejsem jistá. V poučení na druhé straně oznámení se píše, že do odpacovnaných hodin ne nezapočítává mateřská dovolená a doba ošetřování člena rodiny. Na stránkách MFCR v článku práva a povinnosti zaměstnavatelů jsem se ale dočetla, že se doba ošetřování člena rodiny započítává. Takže ano nebo ne?
    Dalším bodem jsou civilkáři. Píše se tu, že doba vojenského cvičení se započítává, o civilkářích a vojenské službě jsem však nic nenašla. Já osobně bych tyto hodiny nezapočetla, ale nejsem si tím jistá. Poradí někdo?
    Díky Dana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2005 16:07

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Pruměrný přepočtený počet zaměstnanc
      myslím,že při výpočtu se korigují dny nemoci - OČR není nemoc, civilkáři nejsou zaměstnanci (nebo snad ano? jsou ve stavu zaměstnanců?)...

• 11. 10. 2005 16:27

Dana (neregistrovaný)

Ano civilkáře jsme ponechali ve stavu zaměstnanců a uváděl se stále v přehledech pro OSSZ s omluvenými absencei a vyloučenými dobami. Ze ZP jsme ho museli odhlásit. Tak pořád nevím. Co se týče OČR souhlasím, že není nemocí a podle poučení na zadní straně bych tyto hodiny nezapočítala, narazila jsem ale v zákoně o zaměstnanosti 435/2004 na pasáž o výočtu prům. přepoč. počtu zaměstnanců (odst. 2) e)), podle kterého se tyto hodiny započítat mají (tedy pokud to správně chápu. Četla jsem to už 3x). Tak pořád nevím. Dana

• 12. 10. 2005 7:13

mmm (neregistrovaný)

zrovna včera můj šéf chtěl předzpracovat jak to vypadná s naplněním povin.zaměstnání občanů se ZPS,budu to muset zpracovat, pak se ozvu...když na něco narazím nebo si nebudu vědět rady,snad to dáme dohromady...

• 12. 10. 2005 7:59

Dana (neregistrovaný)

Vzhledem k tomu, že jsem narazila na dvě různá znění, která si odporují, zkusím si zavolat na přímo na pracovní úřad o radu. Kde jinde už by mi měli poradit než přímo u zdroje. Narazila jsem na to proto, protože připravuju podklady ke kontrole z pracáku (přijde zítra). Tak uvidíme, jak dopadneme. Jsem si jistá tím, že povinnost k odvodům nemáme, jen si nejsem jistrá správností výpočtů. Každopádně se zítra po kontrole ozvu s tím, jak jsem dopadla a podám Vám aktuální informace.
      Dana

• 12. 10. 2005 8:22

Ajka (neregistrovaný)

Podle časopisu "mzdová účetní 1/2005" se OČR započítává až při výpočtu za rok 2005.Do té doby ne.
      Ajka

• 13. 10. 2005 10:15

Dana (neregistrovaný)

Kontrola z pracovního úřadu právě odešla a všechno bylo v pořádku. Průměrný přepočtený počet zaměstnanců se počítá jako odpracované hodiny (bez přesčasů) + hodiny pracovní neschopnosti + (od roku 2005) hodinyˇOČR + dovolená. (neplacené volno se nezapočítává) / roční fornd pracovní doby.

Dana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).