Re: Dodatečné KH
Následné kontrolní hlášení
Pokud na chybu v kontrolním hlášení přijdeme až po termínu pro podání kontrolního hlášení, podáme do 5 pracovních dnů od zjištění následné kontrolní hlášení, ve kterém nedostatky opravíme. Vede-li chyba ke zvýšení či snížení odvodu DPH, podáme i dodatečné přiznání k DPH.
http://www.jakpodnikat.cz/kontrolni-hlaseni-chyby-opravy.php
Re: Dodatečné KH
ŘEŠILA jsem tento případ s FÚ paní mi to sama takhle řekla. V našem případě jsem opravila 2 měsíce zpětně po 1/2 roce. Umřel pán a dcera(dědička) převzala firmu a jetě vystavila doklady do konce měsíce na něj zpětně. Jeho DIč ale zaniklo dnem úmrtí. Ze zákona hned druhý den ale vzniklo dědičce DIč i když neměla ještě ani ŽL ani ičo. Mě vyzval FÚ že jsem si neoprávněně uplatnila DPH na neexistující DIč. takže jsem zpětně vyhodila 10 faktur a nahodila správné a jen poslala následné KH se správným DIč. jeden měsíc tam byly Diča obě (pán umřel někdy 18.) od 19. již neplatilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
1. 2. 2017 13:14
Dobrý den,
prosím o radu. Ozval se nám zákazník, že vloni uvedl na fakturu špatné dič (jiné své společnosti). Nyní žádá o opravu. Tato faktura byla nad 10000 Kč. Ráda bych mu pomohla dát vše do pořádku.
Částka se nemění, jenom dič a odběratel v KH.
Mám podat dodatečné KH - s uvedením pouze změny- jedno dič mínusem a druhé plusem nebo celé nové KH kde bude pouze správné dič odběratele ??
Druhá věc, za toho dodatečné KH nehrozí nám nějaká sankce ??
Předem díky za odpověď.