Re: Dodatečné KH
Následné kontrolní hlášení
Pokud na chybu v kontrolním hlášení přijdeme až po termínu pro podání kontrolního hlášení, podáme do 5 pracovních dnů od zjištění následné kontrolní hlášení, ve kterém nedostatky opravíme. Vede-li chyba ke zvýšení či snížení odvodu DPH, podáme i dodatečné přiznání k DPH.
http://www.jakpodnikat.cz/kontrolni-hlaseni-chyby-opravy.php
Re: Dodatečné KH
ŘEŠILA jsem tento případ s FÚ paní mi to sama takhle řekla. V našem případě jsem opravila 2 měsíce zpětně po 1/2 roce. Umřel pán a dcera(dědička) převzala firmu a jetě vystavila doklady do konce měsíce na něj zpětně. Jeho DIč ale zaniklo dnem úmrtí. Ze zákona hned druhý den ale vzniklo dědičce DIč i když neměla ještě ani ŽL ani ičo. Mě vyzval FÚ že jsem si neoprávněně uplatnila DPH na neexistující DIč. takže jsem zpětně vyhodila 10 faktur a nahodila správné a jen poslala následné KH se správným DIč. jeden měsíc tam byly Diča obě (pán umřel někdy 18.) od 19. již neplatilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 2. 2017 13:14
Dobrý den,
prosím o radu. Ozval se nám zákazník, že vloni uvedl na fakturu špatné dič (jiné své společnosti). Nyní žádá o opravu. Tato faktura byla nad 10000 Kč. Ráda bych mu pomohla dát vše do pořádku.
Částka se nemění, jenom dič a odběratel v KH.
Mám podat dodatečné KH - s uvedením pouze změny- jedno dič mínusem a druhé plusem nebo celé nové KH kde bude pouze správné dič odběratele ??
Druhá věc, za toho dodatečné KH nehrozí nám nějaká sankce ??
Předem díky za odpověď.