Re: Fakturovat sám sobě?
No ono těžko říct, zda je chyba na straně účetní, i když to tak na první pohled vypadá..... mám také klienta ( a to nemyslím nijak osobně vůči tazatelce) se kterým musím komunikovat velmi zjednodušenou formou. Něco jako "interní doklad" by vůbec nepochopil. Ale řemeslník je to úžasný....
Re: Fakturovat sám sobě?
Ano, účetní program mně jinak než interním dokladem neumožní zápis dokladu o použití.
Ale vlastně jsme neodpověděli tazateli.
Vystavte interní doklad - Doklad o použití podle § 32 ZDPH. Do něj uveďte informace, jako do ostatních daňových dokladů - datumy, základ DPH, sazbu DPH, částku DPH, sdělení o účelu použití, ..
Účetní by to měla zaúčtovat do interních dokladů a podle něj zaevidovat odvod DPH.
......
ZDPH § 32 Doklad o použití
(1) Doklad o použití je daňový doklad vystavený v případě plnění podle § 13 odst. 4 písm. a), b) a f) nebo podle § 14 odst. 3 písm. a).
(2) V dokladu o použití se rovněž uvede sdělení o účelu použití.
......
ZDPH § 13 odst. (4) Za dodání zboží za úplatu se také považuje
a) použití hmotného majetku pro účely nesouvisející s uskutečňováním ekonomických činností plátce,
......
ZDPH § 14 odst. (3) Za poskytnutí služby za úplatu se pro účely tohoto zákona také považuje
a) poskytnutí služby pro účely nesouvisející s uskutečňováním ekonomických činností plátce,
......
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2017 14:10
Dobrý den, prosím o radu, jak napsat fakturu sám sobě (plátce DPH). Vzhledem k tomu, že se prováděla domácí porážka zvířete (se souhlasem KVS) po mě účetní chce fakturu vystavenou samu sobě na ono zvíře. Můžete mi prosím někdo poradit jak na to? Vystavím klasickou fakturu prostě na mé jméno?