Re: Jak to funguje v praxi
Dávám hlavně pozor, aby to bylo košér s "pravidly" s FÚ.
Tzn, když můžu, tak opravím a raději se domluvím s druhou stranou, pokud jde o vystavené faktury a u přijatých, když to spadá do měsíce toho DPH, taky opravuji, nedělám storna, nedělám dobropisy.
Datum řeším jen DUZP, datum Splatnosti a vystavení a samozřejmě, nejdůležitější uplatnění DPH. Jak říkám je vše v návaznosti na podklady pro FÚ....
Pokud jde doklad opravit přepsáním bez následků ( tzn. ještě není uzavřeno DPH např.), tak doklad přepíšu na správné hodnoty. Pokud ne, opravuji přes interní doklady.
S těmi daty, postupuji tak, že datum účetního případu se většinou shoduje s DUZP (je to den, kdy se transakce odehrála-nakoupilo se zboží, poskytla se služba) a podle tohoto dne mi účetní případ spadá do účetního období.
Data DPH mám stejně jako VY.
U pokladních dokladů také upravuji tak, aby souhlasilo se skutečným vyplacením z kasy.
>>Dobrý den, moc prosím o Vaše názory, zajímalo by mě
>>jak u Vás chodí opravy v praxi, například když
>>zaúčtujete na chybný účet nebo se překouknete v částce
>>nebo
>>cokoliv, jak opravujete, hodně programů umožňuje
>>přepisovat. Jak to děláte vy? A co na to kontroly z
>>Finančního úřadu???
>>
>>Myslíte, že je možné v programu přepsat ale mít
>>fyzicky založený jak původní obsah tak mít vytištěný
>>nový?
>>Nebo raději na vše vystavovat nový doklad? U nás v
>>programu opravný doklad nemáme, tak účtuji interním
>>dokladem, ale vzhledem k tomu, že je vše dost
>>provázané tak
>>kolikrát to ani nejde jinak než přepsat.
>>
>>A ještě jsem se chtěla zeptat jak u Vás v programu
>>zadáváte data například u přijaté faktury máme datum
>>zaevidování (datum kdy zapisuji) Datum zdanitelného
>>plnení
>>(datum na faktuře DUZP) datum uplatnění (datum
>>přijetí
>>dokladu - vstupuje mě podle toho do DPH) ale nejsem
>>si
>>jistá s datem zaúčtování (program mě automaticky
>>přenese d
>>atum zdanitelného plnění (tedy datum co je na přijaté
>>faktuře) ůže to tak být? A nevím třeba jak u
>>pokladních dokladů, tam se mě také datum zaúčtování
>>přenese
>>DUZP na dokladu ale to mě pak nesedí pokladní kniha
>>tak
>>přepisuji na datum proplacení dokladu.
>>Moc děkuji všem.
>
>Pokud jde doklad opravit přepsáním bez následků ( tzn.
>ještě není uzavřeno DPH např.), tak doklad přepíšu na
>správné hodnoty. Pokud ne, opravuji přes interní
>doklady.
>
>S těmi daty, postupuji tak, že datum účetního případu
>se většinou shoduje s DUZP (je to den, kdy se
>transakce odehrála-nakoupilo se zboží, poskytla se služba) a
>podle tohoto dne mi účetní případ spadá do účetního
>období.
>Data DPH mám stejně jako VY.
>U pokladních dokladů také upravuji tak, aby souhlasilo
>se skutečným vyplacením z kasy.
K uvádění dat do účetního SW
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1443134
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 2. 2017 8:07
Dobrý den, moc prosím o Vaše názory, zajímalo by mě jak u Vás chodí opravy v praxi, například když zaúčtujete na chybný účet nebo se překouknete v částce nebo cokoliv, jak opravujete, hodně programů umožňuje přepisovat. Jak to děláte vy? A co na to kontroly z Finančního úřadu???
Myslíte, že je možné v programu přepsat ale mít fyzicky založený jak původní obsah tak mít vytištěný nový? Nebo raději na vše vystavovat nový doklad? U nás v programu opravný doklad nemáme, tak účtuji interním dokladem, ale vzhledem k tomu, že je vše dost provázané tak kolikrát to ani nejde jinak než přepsat.
A ještě jsem se chtěla zeptat jak u Vás v programu zadáváte data například u přijaté faktury máme datum zaevidování (datum kdy zapisuji) Datum zdanitelného plnení (datum na faktuře DUZP) datum uplatnění (datum přijetí dokladu - vstupuje mě podle toho do DPH) ale nejsem si jistá s datem zaúčtování (program mě automaticky přenese d
atum zdanitelného plnění (tedy datum co je na přijaté faktuře) ůže to tak být? A nevím třeba jak u pokladních dokladů, tam se mě také datum zaúčtování přenese DUZP na dokladu ale to mě pak nesedí pokladní kniha tak přepisuji na datum proplacení dokladu.
Jsem v první firmě a nevím jak to chodí jinde, byla bych moc ráda za Vaše příspěvky jak to chodí u Vás a případně kdo měl kontrolu tak co jí vadilo.
Moc děkuji všem.