Re: Mateřská a nemocenská
Bez podrobnějších údajů o výši vyměřovacího základu a zaopo-
čitatelných kal.dnech nelze přesně spočítat Váš průměr na nemocenskou, ev. na pobírání PPM (mateřská). Ale vezmu-li v úvahu Váš údaje o výši hrubé mzdy,dá se hrubě odhadovat ,že výše Vaší nemocenské bude cca 300,- Kč /den = 9000,-Kč.
měsíčně).Při nástupu na PPM se začíná průměr počítatr znova, jako u nové nemoci, jedná se o nový druh dávky. Nikoli o pokračování nemoci, kdy by byl použitý dosavadně placený průměr . Termín skončení pracovního poměru má na pobírání PPM vliv v tom, že ochranná lhůta činí 6 měsíců v případě, že na PPM do této doby(pojištění) nastoupíte, nebo přejdete z nemoci do PPM.Je to co nejjednodušeji podáno.
Nastupujete-li nna PPM koncem dubna, Váš průměr bude vypočten od března( včetně) do dubna 2004. To je za posledních 12 kal.měsíců.Pokud p.p. trval kratší dobu, tak za tuto kratší dobu.Přeji Vám , aby vše dopadlo k Vaší spokojenosti.
:))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 10. 2005 10:14
Přeji dobrý den,
mám dotaz a předem děkuji za odpověď.
Jsem těhotná a termín porodu mám konec dubna. Pracovní poměr mi končí 31.12., vím, že mi zanikne, když je na dobu určitou.
Jsem od 13.9. na nemocenské a nevím, jestli budu ještě dál.
Když bych byla na nemocenské třeba až
do 31.12. ovlivní mi to přiliš výši mateřské?
Mám od 01/2005 hrubou mzdu pravidelně
13 000,- hrubého.
Kolik mi bude činit mateřská, budu-li na nemocenské od 13.9-31.12.2005 a po skončení PP budu na nemocenské až do nástupu na mateřskou, tzn. cca 3 měsíce.
A kolik by mi činila mateřská, když nemocenskou k 31.10. ukončím? MOckrát děkuju za odpověď.