Daňové prohlášení 2x

• (neregistrovaný)

7. 2. 2017 13:15

Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, přijali jsme nového zaměstnance ptala jsem zda je ještě někde zaměstnaný a bude podepisovat u nás nebo u nich a on mi napsal že podepíše u nás že žádné jiné zaměstnání nemá. Po lednových výplatách mi pošle poštou podepsané prohlášení a lístek k tomu že chce uplatňovat až od února protože ukončuje pracovní poměr k 31.1.2017 tedy má za leden podepsané 2x prohlášení.
    Co mám dělat? Musí si teď podat za leden daňové přiznání nebo až na konci roku?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2017 13:46

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: daňové prohlášení 2x
      Doplňující dotaz - takže nový zaměstnavatel nemá v ruce nic, jen mail? Bez dohody o elektronické korespondenci? Nemá vyplněné a podepsané Prohlášení poplatníka daně a přesto uplatnit ve mzdě nového zaměstnance, který nastoupil na začátku ledna 2017, slevu na dani za leden 2017?

• 7. 2. 2017 13:57

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: daňové prohlášení 2x
      Tady se dobře vymstilo,že účetní neměla v ruce Prohlášení podepsané, proto jsem zásadně proti nějakým vzkazům,že podepíše,ať to je elektronicky nebo jinak. Zrovna tak za těch ,že může podepsat do 30 dnů od nástupu, kdy už jsou výplaty zpravidla hotové. Neuplatníte,pokud nedodá podepsané Prohlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).