Re: Faktura za vrácené stravenky
Tak z toho nejsme vůbec moudří. Byla by jste ochotná a mohla mi to rezepsat pomocí účtů.
Vy vůbec neúčtuje o ceninách ?
My účtujeme.
211/602 - tržby za obědy
213/211 - převod stravenek
518/ - 321
/ +213
343
Já jsem to měla v jednoduchém účetnictví, ale tuším že by to mohlo být takto.
tržba z obědy 211/602
DPH 211/343
převod stravenek 213/211 1000,-
faktura od SODEXHO 311/213 1000,-
poplatek SODEXHO 518/311 50,-
DPH z poplatku 343/311 10,-
úhrada na účet 221/311 940,-
No to je všechno přesně ono, mě ten daňový doklad nepřipadá jako správně vystaven, jak jsem už popisovala výše. Faktura je na částku plusovou a já si dám do účetnictví mínus? Zárověň oni nemůžou vystavi mínus, protože se nejedná o dobropis.
Prostě když se podívám na tu fakturu, která nám přišla vapadá jako faktura na pořízení stravenek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2005 8:01
Dobrý den, mám dotaz jak má vypadat daňový doklad za vrácené stravenky, právě jsme převzala účetnictví.
Provozujeme vlastní kantýnu. Cizí zaměstnanci zde platí stravenkami. Jednou za měsíc zasíláme poštou stravenky firmě Sodexho, která je distributorem.
Ta nám vystaví daňový doklad a do čtrnácti dnů nám zašle peníze na účet. Ale doklad vapadá spíš jako faktura na odběr stravenek. My jsme uvedeni jako odběratel, faktura je v plusové částce. A jak mám tento doklad zaúčtovat. Do dnes to tady účtovali, jako dobropis. Ale tady přeci o žádný dobropis nejde.
Děkuju moc za odpověď.