Re: Prohlášení o čistém příjmu podnikate
Díky, paní Jašo, študuju,čtu, ale jasno nemám...omlouvám se, jsem člověk paragrafů neznalý.Prohlášení o čistém příjmu po mně chtějí za 04-09/2005,čili předcházející pololetí.Za toto období jsem měl příjmy z podnikání a přídavky na děti,jsem rozvedený.Běžné výdaje u podnikání vč.odvedeného pojistného.
Podle tohoto zákona a odstavců a článků a pod.bych měl tzv.čistý příjem,neboli rozhodný příjem pro soc.dávku stanovit jako průměr z příjmů r.2004 ....1.7.2004-30.6.2005?Už asi troubnu..děkuji za pomoc neznalému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2005 11:24
Dobrý den,ze zdravotních důvodů mám přerušenu živnost,oznámení na úřady jsem provedl,ale pro uznání soc. dávky po mně požadují čistý příjem z podnikání za půl roku zpět po jednotlivých měsících..tzn.období roku letošního,kdy vlastně nemusím mít zohledněny všechny příjmy a výdaje,připadá mi to jako zkreslená informace pro stanovení dávek,měl jsem za to, že se bere za rozhodující období vždy období uzavřené,např.r.2004,kdy bych předložil daňové přiznání...
děkuji všem za názory