Re: Mateřská dov. - zánik podniku /PROSI
Ano, můžete dostat výpověď podle ZP par.46 odst.1 a), to jest ruší-li se organizace. Pak nejste chráněna ZP . Chodit nikam nemusíte, výpověď by Vám měli zaslat a to do vl. rukou, po skončení 3 měsíční výpovědní lhůty máte nárok na odstupné min. ve výši 2 průměrných měs. výdělků.( ve Vašem případě to budou výdělky pravděpodobné).
Zřejmě chtějí s Vámi ukončit p.p.dohodou.Pokud by bylo naformulováno, že se jedná o skončení z organiz.důvodů s odvoláním na přísl.par., s tím, kdy skončí Váš p.p. a že bude při jeho skončení vyplaceno odstupné, a hlavně- bude-li to vyhovovat Vám,takovou dohodu můžete podepsat bez obav.
Přeji Vám hodně štěstí.:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2005 13:07
Mohu poprosit, jaká mám práva nebo povinnosti při zániku podniku, který mě vyzval abych se dostavila ze své mateřské dovolené /jsem těsně po porodu/. Je mi jasné, že končí podnik a nebudu tam moci už pracovat, ale mohu dostat z toho důvodu nyní výpověď? Moc děkuji za odpověď,Radka