Re: Vývoz zboží-sleva
Nevím, jak to myslíte "v inventuře", protože Vámi dohodnutá sleva je platební podmínka, účtovala bych jako Vy, ale do SOuh.hlášení ani daň.přiznání do nepřijde, protože nejde o zdanit. plnění. Ovlivní Vám to jen účet tržeb, ale ve skladě to nemá na nic vliv.
Vystavíte fakturu, ne daň.doklad s mínusovými částkami.
Re: Vývoz zboží-sleva
To jsem tlumočila dotaz podnikatele, nějak se nemůžeme dohodnout - on mi pořád říká, že inventuru skladu dělá v penězích a že ta sleva mu tam bude dělat "brikule". Já mu ale tvrdím, že inventura se dělá spočítáním kusů zboží v nákupních cenách, takže když mu ubyde 100 ks zboží, které prodá zahr.partnerovi, tak se sníží stav skladu a je to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2005 14:04
Prosím o radu - podnikatel uzavřel smlouvu se zahraničním partnerem (v rámci EU) o odběru zboží. Po odběru zboží v určité výši nabídl prodávajcí poskytnout slevu. Např.až partner odkoupí zboží v hodnotě 100 tisíc, bude mu poskytnuta sleva ve výši 15%.
Ohledně účtování je mi to jasné - odběratel je v EU plátce DPH, takže budeme prodávat bez daně. Slevu bych účtovala mínusem na účty 311 a 604.
Jak ale tuto slevu promítnout v inventuře?
Děkuji.