Re: vyúčtování daně z př. ze záv. činnos
Do řádku 06 napíšete z 5391,- pouze část, která byla za přeplatek na dani, pod to do tabulky napíšete měsíc, kdy to zaměstnanec dostal (např.pokud to bylo v únorové mzdě, napíšete březen 2016 a částku)
Do řádku 6a napíšete z 5391,- pouze bonus.
Pak na dalších stranách:
V měsíci, kdy bylo roční zúčtování:
sloupec 4 - část za přeplatek
sloupec 5 - část za bonus + klasický měsíční bonus
A pokud máte vše dobře, pak na poslední straně Vám vyjde v součtu přeplatek 5391,- zase rozdělený na přeplatek na dani a přeplatek na bonusu.
Jen nevím, jak se přesně žádá, o přeplatek na dani na 100% obyč.dopisem, o přeplatek na bonusu nevím, asi bych napsala obyč.dopis a požádala o vrácení celých 5391,- jako přeplatku z vyúčtování 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2017 16:55
Dobrý den, moc prosím o radu. Vloni jsem podávala první vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2015. Na měsíčních daňových bonusech jsem za rok vyplatila celkem 9033,- Kč. To mi bylo vráceno od F.Ú. Tím, že zaměstnanec nastoupil až v dubnu ale do té doby nikde nepracoval, vyplatila jsem mu v ročním zúčtování kompenzaci vzniklých rozdílů na dani a bonusu ve výši 5391,- Kč. Teď si ale nevím rady s vyplněním vyúčtování. Do řádku 06 (úhrn přeplatků na dani z ročního zúčtování jsem napsala částku 5391,- (Tu jsem vyplatila zaměstnanci v loňském zúčtování). Nevím ale co do následující tabulky (datum vyplacení Finančním úřadem), protože to mi nebylo vyplaceno. O tuto částku si mohu žádat až letos. Ovšem když tam nedám datum, hlásí mi to kritickou chybu. Mám to tam vůbec psát? Nebo tato částka bude figurovat pouze v ČÁSTI I / sl. 4? Moc děkuji za rady.