Re: Výpočet obratu pro vedení účetnictví
já mám podobný případ,zajímalo by mně zda se do obratu započtou i pohledávky/fa které byly v danném roce vystaveny-ale nezaplacené/mám příjem v peněž.deníku DE do 15mil.-ale vystavené fa v tom roce nad 15 mil./vše bez DPH/-poraďte-prosím
Příjem je příjem, ne pohledávka.
Když budete § 6/2 ZDPH číst důkladně, najdete dokonce "příjem za uskutečněná plnění ...".
A např. záloha uskutečněným plněním není ... Daňová optimalizace jak vyšitá, projednáváno už i na úrovni MF a KDP.
Děkuji za informaci ohledně DPH a obratu, prosím ještě o upřesnění, zda se do obratu zahrnují i nedaňové příjmy jako je peněžní vklad podnikatele, vrácená chybná úhrada, nebo daňový příjem vratky přeplatku na sociálním nebo zdravotním. Děkuji Jitka
To si snad děláte srandu!?!?
Pokud se v § 62/2 ZDPH píše "příjmy za uskutečněné plnění", tak co tam chcete ještě cpát? Nebo chcete odvádět DPH z vkladů podnikatele a obdobných zmiňovaných plnění?
S těmi zálohami není třeba se ukvapovat, pokud není jasno v základních pojmech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 10. 2005 12:35
Prosím o radu, vedu daňovou evidenci, v roce 2003 mám obrat bez DPH 13,1 mil., včetně DPH 15,9 mil., v roce 2004 mám obrat bez DPH 14,7 mil., včetně DPH 17,8 mil., nevím zda se pro povinné vedení účetnictví počítá obrat včetně DPH nebo obrat bez DPH. V zákoně o DPH se obrat pro plátcovství DPH počítá z celkového příjmu. Moc prosím o odpověď z jaké částky vycházet. Děkuji Jitka