Re: Potvrzení o studiu
Určitě , jedná se o změnu od 1.9. - nevyla sleva poskytnuta, potvrzení nedoloženo. Dále je změna od 1.10. sleva opět poskytnuta. Máte to pro roční zúčtování daně , kde září budete
započítávat .
Má takový pocit, že předlož-li až v říjnu, lze dát až od následujícího měsíce, ale hledat se mi to nechce a už dávno nejsem takový pes.:)
Nemyslím si, že jsem zlá účetní, ale zaměstnanec na potvrzení stále zapomínal a bez něj není možné úlevu poskytnout, i když vím, že dcera školu dosud navštěvuje. Ale zákon je zákon :(
Taky mám takové případy a záleží na tom, jak dalece se v tom pak kontrola z FÚ vrtá. Zaměstnanec tvrdil, že už má potvrzení dávno doma od začátku září, odpočet jsem tehdy dala (to byly ještě odpočitatelné položky, ale to je jedno) a on to pak přinesl až v říjnu až s říjnovým datem. V takovém případě, pokud jde o středoškoláka, by opravdu měla být sleva až od listopadu - a vše lze pak vyrovnat v zúčtování. Tehdy jsem to ukecala, byli celkem vstřícní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 10. 2005 12:35
Jak postupovat v případě, že zaměstnanec doložil potvrzení o návštěvě školy své dcery, která je ve 4. ročníku SŠ, až dnes (na potvrzení je datum 13.10.). Sleva na dani nebyla za září poskytnuta, takže výpočet a odvod zálohy na daň je v pořádku. Je nutné o této skutečnosti provést záznam do prohlášení poplatníka?