Re: daň. bonus - Je to vůbec možné???
Pořadí dětí
Výše požadovaného daňového zvýhodnění není závislá na pořadí narozených dětí, ale jde o dohodu poplatníků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2017 17:00
dobrý den, omlouvám se, přistálo mi na stole potvrzení od manžela klientky, o vyplacených daň. bonusech (uplatněných slevách). Manžele se rozvedli a tak po část roku uplatňoval otec a zbylou část roku matka. Nebyl by problém. ale u otce je potvrzeno, že leden a únor uplatněná sleva na tři děti (děti rozděleny do skupin první až třetí dítě), to je OK. Ale v březnu už je uplatněna sleva jen na jedno dítě a to na to, které původně bylo v první skupině, ale sleva je uplatněna jako na dítě ve třetí skupině. je to hrozně zamotané a myslím si, že to není vůbec možné...
Př.
leden, únor
1 dítě Alena
2 dítě Petra
3 dítě Jana
březen
1 dítě nikdo
2 dítě nikdo
3 dítě Alena
je možné aby se děti přesouvali z jednotlivých skupin??? vůbec nevím jak to teď srovnat. klientka si chce logicky uplatnit slevu za zbytek roku, ale já nevím jak to mám vlastně napasovat.děkuji za Váš čas v sobotu