Smlouva o účetnictví - odpovědnost

• (neregistrovaný)

18. 10. 2005 14:30

Dobrý den. Jsem účetní na ŽL. Chci si uzavřít smlouvu o odpovědnosti za škody. Je dobré uvést do smlouvy o vedení účetnictví i výši, do jaké jsem pojištěna? Co například se škodou, která by přesáhla limit plnění od pojišťovny? Díky za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 10. 2005 7:49

Anonymní (neregistrovaný)

Re: smlouva o účetnictví - odpovědnost
      Já mám ve smlouvě o vedení účetnictví pouze klauzuli, že odpovídám za škody způsobené vlastní činností ( do jaké výše jsem pojištěna záleží jen na mě a poštu zpracovávaných klientů = údaj nezveřejňuji ). To znamená porušením zákona o účetnictví, prováděcích předpisů a předpisů k vedení DE.
      Daňová přiznání klientům předkládám jako návrhy ( výsledky zpracování účetnictví ), neboť každý z nich má možnost dohodnout si daňového poradce ( to je již v zahraničí běžné ) .
      Pouze jednou jsem svoje pojištění chtěla využít na úhradu doměrku daně z příjnu právnických osob - pojišťovnou zamítnuto, neboť daňové poradenství není mojí činností. Hanna

• 21. 10. 2005 1:01

Karl.Karel (neregistrovaný)

Re: smlouva o účetnictví - odpovědnost
      Domerky dane vam asi neuzna zadna pojistovna, protoze domerek musi platit vas klient, ale penale uz uplatnit muzete, kdyz vam jej klient dle smlouvy vypocita a nauctuje. Vy pak toto muzete uplatnit u pojistovny a to by melo jit proplatit. Vsem rikam, ze daneve domerky Ne, ale penale ANO. Alespon takhle to ja chapu ze sveho pojisteni u Ceske pojistovny, kde platim cca 9000 za rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).