Re: Odmítá krácení stravného
Já bych asi nesouhlasila s krácením, pokud by mi zaměstnavatel neoznámil krácení před nástupem na pracovní cestu (měl by uvést do cestovního příkazu) - viz § 5 odst. 6 a § 10 zákona 119/1992 Sb O cestovních náhradách. Nebo tato ustanovení chápu chybně?
Jistě, musí být splněny i další formality kolem krácení, např. tedy např. aby byla jeho míra buď stanovena ve vnitřním předpisu, nebo oznámena předem.
Robert Haken
je to jasné, pokud firma platí hotel a snídani, nemůže stravné nekrátit (platila by snídani vlastně dvakrát, jednou hotelu a podruhé zaměstnanci) a jestli to nemá ve vnitřním předpisu a zaměstnanec si vymůže stravné celé, dala bych těch 20 % za snídani do nedaňových nákladů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 10. 2005 16:14
Pracovník byl za zahraniční pracovní cestě. V účtu za ubytování je napsáno "hotel+snídaně", takže bych krátila stravné o 20%. Pracovník se však brání, že snídani nevyužil. Já si myslím, že měl možnost se nasnídat, když nechtěl jeho chyba-takže krátit. Ale
jak by to bylo v případě, když nemohl jít na snídani,
protože opouštěl hotel časně ráno, když ještě snídani
nepodávají? To bych stravné nekrátila. Děkuji za názory.