Re: nemoc, zrušení ve zk.době,problém
Já myslím, že to moc řešíte. Tím, že měla ukončenou PN ke di 17.02.2017 a nedostavila se do práce, porušila zákoník práce a má neomluvenou absenci. Na základě toho, že Vám jako zaměstnavateli tyto skutečnosti neoznámila, se i neoprávněně obohatila. Na základě těchto skutečností, bych jí původní výpověď změnila na §53 okamžité zrušení pracovního poměru za zvlášť hrubé porušení pracovní kázně a to ke dni 18.02.2017. Výplatu bych přepočítala a vyčíslila rozdíl, který má vrátit. Písemně bych ji obeslala s výzvou k vrácení a upozorněním, že v případě, že částku nevyrovná do určitého data, podáte na ni trestní oznámení pro podvod. Pokud je škoda nad 5tis., bude se tím PČR i zabývat. Jsem si jistá, že se slečna ozve.
PP skončil 15.3.2017 zrušením ve zkušební době. Nechápu, jak chcete měnit právní jednání, na základě kterého PP skončil (a nebyla to výpověď).
Okamžité zrušení PP není § 53, ale 55, není to pracovní kázeň, ale porušení povinností vyplývajících z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci (zde zvlášť hrubým způsobem).
Já bych se podívala i na jednání toho, kdo vyplatil, ač neměl.
Jak jsem pochopila z předchozích příspěvků, potvrzení o trvání PN na prvních 14 dní účetní obdržela, takže jej zřejmě lékař vystavil dopředu. Z jejího pohledu bylo vše dobře, jelikož nevěděla, že PN byla ukončena již 17.02. Tuto informaci měla obdržet od zaměstnance v okamžiku navrácení se do práce, což nenastalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 3. 2017 11:47
dobrý den, jak by jste prosím řešili nebo trochu napověděli při této situaci , která nám vznikla:
sl.prodavačka nástup do zaměst. 20.1.17 (musím napsat problémová)
od 14.2.17 v PN - zaměstnavatel chtěl po 14 dnech PN zrušit PP ve zk.době , posílili jsme na doručenku , kterou konečně převzala 15.3.2017. Ale !!!! pořád jsme měli za to ,že v PN, jelikož poslala IV.díl PN (podle všeho dostala při začátku nemoci) ,takže jsme poslali pokračování na OSSZ a ve mzdě za 2/17 jsme vyplatili náhradu v plné výši. ALE !!! tento týden jsme se dozvěděli, když jsme řešili kvůli její exekuci na ossz , že jí zpětně p.doktor ukončil PN (protože se nedostavila na kontrolu)ke dni 17.2.17 tzn. už po 3 dnech nemoci. Což nám ona samozřejmě , protože nekomunikuje nedala vědět, nic neposlala.Takže samozřejmě vznikl přeplatek na náhradě, která jí náležela pouze za 1 den. Zkoušela jsem se s ní spojit podařilo se slíbila, že přeplatek vrátí přes pokladu, (tak uvidíme), to by možná bylo celkem vyřešené, ale jak ošetřit to, že vlastně od 18.2.17 -15.3.17
nechodila do práce , ani jí nevznikl nárok na dovolenou , kterou by jsme jí strhli (za celou dobu odpracovala pouze 17 dní) ,prostě není z čeho nic vzít . Nebo už radši nechat tak, zaměstnavatel nechci už s ní nic řešit.
moc děkujeme za reakce.