Re: Daňové přiznání - ČR-Nizozemsko
Děkuji, slíbila jsem mu, že to zjistím. Nemám s tímto, ale žádnou zkušenost a z vyhledávání na internetu jsem jelen. Rezident ČR asi není, jeho rodiče se rozvedli, každý z nich má nového partnera s novým bydlištěm a co v červenci odjel z ČR, už tu zpět nebyl. Nárok na odečet slevy na poplatníka v celé výši asi nárok nemá, jen na půl roku, co byl v čr zaměstnán?
Nemažte prosím předchozí text, potom nevím, potřebné údaje.
SLeva na poplatníka se nikdy nekrátí, ale nevíme, jestli je v ČR rezidentem, proto možná nebude v ČR danit vůbec. Ale pokud zde byl třeba i 1.7., splnil by pravděpodobně daňové rezidentství v ČR podmínku 183 dní v roce být v ČR, ale je to složitější viz:
http://www.ucetni.cz/forum.php?otazka=1287
no tak to asi ano, protože odjížděl až v polovině července.. Vůbec nevím, co s tím. Někde na diskusi jsem četla, že některý finanční úřad požadoval uřední překlad holandského dokladu a příjem z Holandska mu dodanili a musel zaplatit 68000,--, že může požádat o vrácení v Holandsku. Nebude nejlepší, když daňové přiznání nebude podávat vůbec? Za český příjem by mu tedy vyšla vratka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 3. 2017 17:36
Dobrý den, prosím o radu. Syn známého se zdržuje od července roku 2016 v Nizozemsku. Od ledna 2016 do června 2016 pracoval v ČR. Potvrzení o zdanitelných příjmech má z ČR i Nizozemska. Pro NL platí metoda vynětí. Chápu dobře, že zde zdaní jen příjem v ČR? A může si uplatnit slevu na poplatníka za celý rok? Děkuji. Renata