Re: Daňové přiznání - ČR-Nizozemsko
Děkuji, slíbila jsem mu, že to zjistím. Nemám s tímto, ale žádnou zkušenost a z vyhledávání na internetu jsem jelen. Rezident ČR asi není, jeho rodiče se rozvedli, každý z nich má nového partnera s novým bydlištěm a co v červenci odjel z ČR, už tu zpět nebyl. Nárok na odečet slevy na poplatníka v celé výši asi nárok nemá, jen na půl roku, co byl v čr zaměstnán?
Nemažte prosím předchozí text, potom nevím, potřebné údaje.
SLeva na poplatníka se nikdy nekrátí, ale nevíme, jestli je v ČR rezidentem, proto možná nebude v ČR danit vůbec. Ale pokud zde byl třeba i 1.7., splnil by pravděpodobně daňové rezidentství v ČR podmínku 183 dní v roce být v ČR, ale je to složitější viz:
http://www.ucetni.cz/forum.php?otazka=1287
no tak to asi ano, protože odjížděl až v polovině července.. Vůbec nevím, co s tím. Někde na diskusi jsem četla, že některý finanční úřad požadoval uřední překlad holandského dokladu a příjem z Holandska mu dodanili a musel zaplatit 68000,--, že může požádat o vrácení v Holandsku. Nebude nejlepší, když daňové přiznání nebude podávat vůbec? Za český příjem by mu tedy vyšla vratka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2017 17:36
Dobrý den, prosím o radu. Syn známého se zdržuje od července roku 2016 v Nizozemsku. Od ledna 2016 do června 2016 pracoval v ČR. Potvrzení o zdanitelných příjmech má z ČR i Nizozemska. Pro NL platí metoda vynětí. Chápu dobře, že zde zdaní jen příjem v ČR? A může si uplatnit slevu na poplatníka za celý rok? Děkuji. Renata