Re: Daňové přiznání za rok 2016
Z jakého důvodu podáváte DPFO?
Jinak ano, v případě, že jste nedosáhla ROČNÍ částky stanovené pro daňový bonus na děti a podáte DPFO, tak budete muset daňový bonus vrátit.
ZDP § 35c
Daňové zvýhodnění pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob
(4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6, 7, 8 nebo § 9 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy; u poplatníka, který má příjmy pouze podle § 9 nesmí výdaje převýšit tyto příjmy. ...
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586
Re: Daňové přiznání za rok 2016
Zaměstnavatel nesmí zpracovat RZD v případě, že má zaměstnanec povinnost podat DPFO. I když stejně je už pozdě, musela byste podat svému zaměstnavateli žádost o RZD za rok 2016 do 15.2.2017
Jak vysoký příjem z akcií máte? Vyšší nebo nižší jak 6.tis.Kč?
ZDP § 38g
(2) Daňové přiznání není povinen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti podle § 6 pouze od jednoho a nebo postupně od více plátců daně včetně doplatků mezd od těchto plátců (§ 38ch odst. 4). Podmínkou je, že poplatník podepsal u všech těchto plátců daně na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani podle § 38k, a vyjma příjmů od daně osvobozených a příjmů, z nichž je vybírána daň srážkou sazbou daně podle § 36, nemá jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč. ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 3. 2017 11:07
Dobrý den,
od 1.11.2016 pracuji jako zaměstnanec (do té doby na mateřské dovolené).
Za rok 2016 podávám daňové přiznání, jelikož jsem ale pracovala v roce 2016 jen 2 měsíce tak na řádku č. 45 daňového přiznání mám 0.Uplatňuji daňový bonus na 2 děti, který jsem už dostala vyplacen ve mzdě. Nyní dle výsledku daňového přiznání mám nedoplatek ve výši vyplaceného daňového bonusu na děti, jelikož celkový příjem nedosáhl nějakého minima. Prosím o radu jak je to možné? Děkuji