Re: DPFO - příjmy ČR a SR
Takže nezahálím a pokračuji, abyste si nemysleli, že to chci hodit na jiné. Přepočtový kurz už jsem zjistil. Teď ale tápu v zaokrouhlení. Při přepočtu kurzem pro EMU mi vychází za desetinnou čárkou 4 místa. Jak se správně zaokrouhlí?
A druhá otázka - po přepočtu jsem zjistil, že větší příjmy mám ze SR - není v tomto případě povinnost podat DP na Slovensku? Nebo nevím, jestli má vliv, že žiju střídavě na Slovensku i v Česku. Trvalé bydliště mám v ČR, přítelkyně v SR - syn se narodil v SR. Část roku jsme bydleli v SR, část v ČR (podle toho, kde jsem pracoval). Přítelkyně ale pobírá rodičovský příspěvek na syna v SR. Můžu si uplatnit v ČR zvýhodnění na syna?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
27. 3. 2017 9:00
Dobrý den!
Prosím o radu. V roce 2016 jsem byl zaměstnanec 1-6 na Slovensku (mám potvrzení v eurech) a 6-12 v ČR.
Mohli byste mi, prosím, poradit, kde bych našel "radu", jak mám vyplnit daňové přiznání? Snažím se tím prokousávat, ale moc chytrý nejsem. Respektive česká část za 6-12 je mi jasná, ale nerozumím té slovenské.Na internetu jsem se dočetl, že můžu všechno zahrnout do DPFO v ČR a použiju na to přílohu 3. Ale v české přiznání musí být všechno v českých korunách - ta eura přepočtu nějakým kurzem???? Nebo mám podat přiznání v eurech na slovensku za 1-6 a v Kč v ČR za 6-12?
Děkuji za každou nápovědu, radu či pomoc.
Robert