Re: DPFO - příjmy ČR a SR
Takže nezahálím a pokračuji, abyste si nemysleli, že to chci hodit na jiné. Přepočtový kurz už jsem zjistil. Teď ale tápu v zaokrouhlení. Při přepočtu kurzem pro EMU mi vychází za desetinnou čárkou 4 místa. Jak se správně zaokrouhlí?
A druhá otázka - po přepočtu jsem zjistil, že větší příjmy mám ze SR - není v tomto případě povinnost podat DP na Slovensku? Nebo nevím, jestli má vliv, že žiju střídavě na Slovensku i v Česku. Trvalé bydliště mám v ČR, přítelkyně v SR - syn se narodil v SR. Část roku jsme bydleli v SR, část v ČR (podle toho, kde jsem pracoval). Přítelkyně ale pobírá rodičovský příspěvek na syna v SR. Můžu si uplatnit v ČR zvýhodnění na syna?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2017 9:00
Dobrý den!
Prosím o radu. V roce 2016 jsem byl zaměstnanec 1-6 na Slovensku (mám potvrzení v eurech) a 6-12 v ČR.
Mohli byste mi, prosím, poradit, kde bych našel "radu", jak mám vyplnit daňové přiznání? Snažím se tím prokousávat, ale moc chytrý nejsem. Respektive česká část za 6-12 je mi jasná, ale nerozumím té slovenské.Na internetu jsem se dočetl, že můžu všechno zahrnout do DPFO v ČR a použiju na to přílohu 3. Ale v české přiznání musí být všechno v českých korunách - ta eura přepočtu nějakým kurzem???? Nebo mám podat přiznání v eurech na slovensku za 1-6 a v Kč v ČR za 6-12?
Děkuji za každou nápovědu, radu či pomoc.
Robert