Re: Závodní lékař
Je to bez ohledu na to zda je zaměstnavatel právnická nebo fyzická osoba? Prostě jakýkoliv maličký podnikatel-FO, který má zaměstnance musí mít vlastního lékaře? I v případě, když se jedná o práce na dohodu (dohoda o prac. činnosti nebo dohoda o provedení práce)?
A také,když má zaměstnance v různých městech? To pak musí mít v každém městě,kde má zakázku doktora???
**
Mám stejný názor jako Vy, protože zaměstnavatel má povinnost zajistit závodní preventivní péči, ale pokud má např. firma pár zaměstnanců a to všechny THP, neprovozuje žádnou výrobu, posílá je pravidelně na lék. prohlídky, tak podle mě splní povinnost, nic neporuší a kvůli pár prohlídkám nevidím důvod uzavírat smlouvu se závodním lékařem. To má podle mne smysl u výrobních podniků apod., kde má naopak lékař povinnost navštívit tento výrobní provoz a zjistit vůbec, v jakých podmínkách jeho přidělení zaměstnanci pracují...a od toho se potom odvíjí preventivní lék. prohlídky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 10. 2005 14:10
Kdy je organizace povinna mít vlastního, případně smluvního, lékaře? A na základě jakého zákona?