Re: daňové přiznání po provedeném RZD
"Velké" přiznání DPFO
Daň z příjmů fyzických osob - od roku 2013 včetně
řádek 84 Úhrn sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti (2013: a z funkčních požitků) (po slevách na dani) (?)
Pokyny k vyplnění
Úhrn sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti (2013: a z funkčních požitků) (po slevách na dani)
Uveďte úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti (2013: a z funkčních požitků) (po slevách na dani), které Vám byly sraženy všemi zaměstnavateli. Zálohy na daň z příjmů ze závislé činnosti (2013: a z funkčních požitků) uveďte v souladu s § 5 odst. 4 zákona (ve vzoru Potvrzení č. 24 (2015: č.23, 2014: č.22, 2013: č.21) se jedná o údaj uvedený na řádku 12).
*** V případě, že Vám bylo provedeno roční zúčtování, uveďte částku sražených záloh sníženou o vrácený přeplatek z ročního zúčtování.***
"Malé" přiznání DPFO určené pouze pro zaměstnance
Daň z příjmů fyzických osob pro poplatníky mající pouze příjmy ze závislé činnosti ze zdrojů na území České republiky (včetně daňových nerezidentů České republiky) - pro zdaňovací období xx
řádek 52 Úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti (po slevách na dani) (?)
Pokyny k vyplnění
Úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti (po slevách na dani)
Uveďte úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti (po slevách na dani), které Vám byly sraženy všemi zaměstnavateli. Zálohy na daň z příjmů ze závislé činnosti uveďte v souladu s § 5 odst. 4 zákona (ve vzoru Potvrzení č. 24 se jedná o údaj uvedený na řádku 12).
***V případě, že Vám bylo provedeno roční zúčtování, uveďte částku sražených záloh sníženou o vrácený přeplatek z ročního zúčtování.***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 3. 2017 22:37
Dobrý den, zaměstnavatel mi již provedl roční zúčtování za r.2016. já jsem mu zapomněl dát potvrzení o zaplacených úrocích z hypotéky. proto si podám daňové přiznání sám. zažádal jsem si již o potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je již uveden i výsledek ročního zúčtování - byla mi vrácena daň ve výš 1.115,- Kč. do jaké kolonky mám zapsat tento výsledek? mám si o to snížit zaplacené zálohy na daň? předem děkuji za jakoukoliv odpověď.