Re: Pojistné z dodanění pohledávek a zás
Tak to pozor, teď nejsme u původně diskutované problematiky - ukončení činnosti (nebo přerušení). Nelze se dovolávat situace řešené pro jiný případ.
Teď jsme v PÚ, kdy postupně přidaňujeme část pohledávek.
Vyměřovacím základem je tentokrát základ daně dle § 7.
Tak teď jsem z toho pěkně zmatená. Zkoušela jsem volat na sociální, ale odpověď jsem nedostala. Tak jsem to zkusila písemně. Uvidíme. Hledala jsem v zákoně o pojistném na sociální zabezpečení, jsou tam uvedeny odvolávky, které odstavce § 23 se do vyměřovacího základu počítají,ale
odstavec 14 uveden není. Jitka
No na začátku roku se tu něco podobného řešilo. Ale jednalo se o pohledávky a závazky při ukončení podnikání. Ty do přehledů skutečně nepatří. Tenkrát jsem psala na všechny strany. Nejspolehlivěji odpověděli z VZP, můžete se otázat e-mailem.
Jsou celkem ochotní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 10. 2005 14:57
Vedu DE pro podnikatele, který od roku 2005 povede účetnictví.
Podle § 23 odst. 14 dodaním postupně po dobu 9 let hodnotu zásob a pohledávek. Ale nevím jak to bude s odvodem na sociální a zdravotní pojištění. Bude se odvádět postupně podle dodanění nebo jednorázově ? Díky.