Re: Daňové přiznání a příjmy ze zahranič
Pojistné z příjmů v zahraničí vypočítáte podle ČR - příjem v Kč x 34%.
Na ř. 33 nemám uvedeno nic, zřejmě se jedná jen o některé případy (já jsem podávala synovi za závislou činnost v VB).
Dále jak píšete, ještě navíc Seznam pro poplatníky uplatňující nárok na vyloučení dvojího zdanění podle § 38f odst. 10 - najdete v EPU v daň. přiznání. Ještě jsem připojila jako přílohu přepočet příjmu a zaplacené daně ze zahr. kurzem podle Pokynu GFŘ a zároveň výpočet povin. pojistného (jeden list, volně napsaný).
Už loni nám to takto prošlo, je to podle rady daň. poradkyně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 3. 2017 15:44
Dobrý den.
Prosím o radu ohledně přiznání daní z příjmů FO a příjmů ze zahraničí (Slovensko).
Dle pokynů jsem se dočetla, že na ř. 31 uvedu úhrn příjmů z ČR i zahraničí.
Ovšem nejsem si jistá s r. 32 - mám uvést pojistné vypočítané z příjmů ze zahraničí dle legislativy v ČR (tj. částka *34%) nebo pojistné, které má poplatník uvedeno v potvrzení příjmů.
Na ř. 33 uvedu daň dle potvrzení příjmů ze zahraničí?
Pak už budu postupovat víceméně stejně jako u běžného přiznání, akorát vyplníl odd. 4 a vyplním přílohu 3, je to tak?
na ř. 84 uvedu jen daň sraženou v ČR?
Moc děkuji, zpracovávám poprvé.
Karla